Arsović: Građani Podgorice ne vjeruju Čađenovićevim lažnim spinovima već sopstvenim očima

Papagajsko ponavljanje neistina od strane odbornika Demokrata Vladimira Čađenovića, neće građane natjerati da više vjeruju njegovim lažnim spinovima nego sopstvenim očima i činjenicama.

Budžet Glavnog grada za 2021. godinu je usvojen u iznosu od 93,45 miliona eura. Ovogodišnji budžet je realizovan u iznosu većem od 100%, dok je kapitalni budžet realizovan u iznosu od blizu 85%, odnosno 41,05 miliona eura.

U 2020. godini je započeta realizacija Sistema za prečišćavanje otpadnih voda, odrađena rekonstrukcija najvažnijih saobraćajnica, Bulevara Sv. Petra Cetinjskog, Ulice kralja Nikole, Svetozara Markovića, Ilije Plamenca i mnoge druge. U toku je izgradnja Bulevara Veljka Vlahovića, Zmaj Jovina i jugozapadne obilaznice, kao i 2 nova mosta na Morači. U planu je izgradnja Urgentnog bloka i OŠ u Tološima, kao i skori početak izgradnje Bulevara u Gornjoj Gorici i nastavak Bulevara Vilija Branta. Rekonstruisan je Stadion malih sportova, stari put prema Danilovgradu, Ulica Baku, odrađeni kilometri biciklističkih staza. U toku je i izgradnja Doma za stare i Gradskog pozorišta.

Posebno bih istakao izgradnju 2 nova parka (Podgorički park i Park na Starom Aerodromu sa dječjim igralištem), 16 novih drvoreda, 13 dječjih igrališta, uređeno je 6 mikrolokacija, 12 sportskih poligona. U planu je i modernizacija javnog prevoza, kupovinom novih autobusa u iznosu od 5 miliona eura.

Očekivanja podgoričke opozicije, da će na talasu rezultata parlamentarnih izbora iz 2020. doći na vlast u Glavnom gradu na sljedećim izborima, ne samo da je potcjenjivanje zdravog razuma građana Podgorice, već i omalovažavanje značaja grada u kojem stalno ili privremeno boravi gotovo pola Crne Gore.

I na kraju, ako ovi što nam ovih dana pokazuju na državnom nivou koliko i kako “vole Crnu Goru”, ista osjećanja gaje i prema Podgorici, onda im hvala, jer našem gradu takva ljubav ne treba. Ne moraju da vole grad, ali treba da poštuju činjenicu da je Podgorica otvoren grad, i primjer multietničke i multivjerske Crne Gore i da od takvog koncepta nikad nećemo odustati, niti posustati da uvijek i svuda, zastupamo vrijednosti koje su dostojne glavnog grada države Crne Gore.

Vladan Arsović, odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član