Saopštenje Nikole Pešića: Dritan statista, dok ga ne udome

Dritan Abazović, kodno ime 1,23, dobio je novu ulogu od medijsko političkih mentora. Njegova turbulentna politička karijera je zaista unikatna.

Nakon što je nekako uspio da se izvuče iz zagrljaja Milića, Danilovića i Lekića, vrlo brzo mu je pošlo za rukom da rasturi samozvanu građansku opoziciju i ponizi Krivokapića. Onda se bacio u zagrljaj Bečiću, pa su zajedno krenuli da opstruiraju opozicionog predsjedničkog kandidata. Na kraju, poslije snimanja propagandnog filma s Bečićem u Briselu, i čuvene diplomatske misije na Tajvanu, sad kao statista na protestima izigrava građanina. Poveo ga je Bečić u Brisel, bio je – rečeno njegovim jezikom – kao sponzoruša na Tajvanu, ali nikako nije mogao dospjeti do Zete. Kolo su otuda poveli Bečić, Lekić i kvaziustavni liderčić partije s nižim postotkom od Dritanove, a on je s nezadovoljnim majkama, grupom iz Bara i liderima opozicije koji su se krili od kamera, igrao duplu ulogu na protestu u subotu – partijskog lidera i istovremeno građanina. Rađe bi on bio s trojkom iz Zete, ali mu nije moglo biti.

Dok pričom o Skenderbegovom srpskom porijeklu namiguje DF-u, ne bi li se opet neđe udomio, zadovoljio se tom pozicijom koju mu je dodijelio medijski koncern, čiji je produkt. Od Bečića ostavljenom Dritanu sad ne preostaje ništa drugo nego da se nevaspitanim doskočicama dokazuje svojim osnivačima i političkim starateljima, ne bi li ga nekome uvalili. Prije će biti da će ga na kraju odbaciti, kao što su to uradili s mnogim već zaboravljenim pulenima.

Nikola Pešić, predsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član