Ražnatović: Vladina namjera da ukine budžetsko izdvajanje za Prijestonicu, prikaz krajnje nebrige prema Cetinju

Namjera Vlade Crne Gore da Prijestonici Cetinje ukine budžetsko izdvajanje od 1% projektovane vrijednosti tekućeg državnog budžeta, kako je predviđeno Zakonom o Prijestonici, nije ništa drugo nego pokušaj političkog disciplinovanja građana Cetinja i osveta zbog protesta 5. septembra. Istovremeno, to je jasna poruka koju Zdravko Krivokapić, Milojko Spajić, Dritan Abazović i ostali ministri šalju Cetinjankama i Cetinjanima šta zaista misle o njima.

Zakon o Prijestonici predložila je i usvojila Demokratska partija socijalista zajedno sa manjinskim partijama, posebno vodeći računa o tome na koji način država Crna Gora treba da pokaže brigu o daljem razvoju Cetinja. U tom smislu, zakonom je propisano da izdvajanja iz državnog budžeta budu na nivou od 1% projektovane vrijednosti tekućeg državnog budžeta, kako bi Cetinje, uz lokalni godišnji budžet, imalo dodatna sredstva za projekte i dalji razvoj lokalne zajednice. Zakon je u praksi pokazao da je s razlogom usvojen i da daje rezultate.

Izmjenama takvog Zakona o Prijestonici, ova Vlada uskraćuje Cetinju šansu za ubrzani razvoj i rješavanje infrastrukturnih problema, a pokazuje krajnju nebrigu i osvetnički odnos prema sjedištu crnogorske državnosti. Takođe, današnjim izostavljanjem Zakona o Prijestonici sa spiska zakona koje Vlada povlači iz skupštinske procedure, Krivokapić, Abazović i Spajić poslali su još jednu jasnu poruku Cetinju – da će nastaviti represiju prema našim građanima.

Zato je naš zadatak da 5. decembra izbornim rezultatom pokažemo šta mislimo o onima koji su nas u septembru terorisali u našem gradu suzavcima i gumenim mecima, a da povratak Zakona o Prijestonici bude naš prvi zadatak nakon pada Vlade koja se na ovakav način sveti građanima Cetinja i Crne Gore.

Miloš Ražnatović, predsjednik odbora DPS Prijestonice i nosilac liste “Da vratimo ponos Crnoj Gori – Milo Đukanović”

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član