Jokić: Nije bitno ko je predlagač, interesi građana Berana nam moraju biti na prvom mjestu

U susret dugo čekane sjednice Skupštine opštine Berane, zbog lokalne javnosti moram skrenuti pažnju na činjenicu da je u dnevni red predstojeće sjednice uvršten Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o socijalnim davanjima. Povoda za ovakav vid informisanja naših sugrađana o toj okolnosti, ne bi bilo da rukovodioci lokalne samouprave nijesu pribjegli jeftinom populizmu, i to u susret sve bližim lokalnim i vanrednim parlamentarnim izborima.

Podsjećanja radi, u pripremi prethodne sjednice SO Berane, Klub odbornika Demokratske partije socijalista je ovakav prijedlog odluke dao u skupštinsku proceduru, željeći da doprinese afirmaciji porodice i porastu nataliteta u našem gradu. Međutim, zbog partijskih sujeta od strane odbornika parlamentarne većine (Zdravo Berane – Demokrate), naišli smo na nerazumijevanje i nedostatak političkog kapaciteta da se ovaj prijedlog odluke uvrsti u dnevni red i u krajnjem usvoji na zadovoljstvo svih građana Berana. O takvom dešavanju obavijestili smo naše sugrađane saopštenjem nakon sjednice, a opravdanost naših argumenata potvrđuju zapisnici sa skupštinskih odbora, a potom i sa same sjednice, gdje su se odbornici parlamentarne većine negativno izjasnili o pomenutom prijedlogu odluke.

Par mjeseci kasnije, kada se ova „složna“ družina konačno usaglasila da sazove sjednicu Skupštine opštine, za koju ni sami sigurni nijesu da će se održati, pribjegli su plagiranju i populizmu. Iz skupštinskog materijala se vidi da je predložen identičan prijedlog odluke koji smo mi uputili u skupštinsku proceduru, a nakon toga lider ove koalicije koja broji svoje posljednje dane, potpomognut lokalnim medijima koji su sve samo ne nezavisni, ističe važnost donošenja ove odluke i brigu lokalne samouprave za ciljnu grupu iste. Jeftino, licemjerno i žalosno!

Na kraju, zbog jednog se radujem, konačno ste priznali da kopiranjem težite da budete kao mi, ali na vašu žalost zbog toga što ste daleko manje kreativniji i mnogo nesuperiorniji u odnosu na nas, uvijek ćete ostati u velikom zaostatku za Demokratskom partijom socijalista. Preporučujem vam da se ukoliko želite da budete bolji, okrenete više javnom interesu i dobrobiti građana Berana, nego ličnim interesima zbog kojih jedva sazovete i održite poneku sjednicu lokalnog parlamenta.

Branislav Jokić, odbornik DPS-a u SO Berane

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član