Ražnatović: Kapitalni projekat u interesu Cetinja i njegovih građana

Skupština Prijestonice Cetinje usvojila je u petak, bez prisustva opozicije, Odluku o davanju saglasnosti na zaključenje Ugovora o zakupu nepokretnosti na period od 30 godina za kompleks „Gornjeg Oboda“. Na osnovu Javnog poziva za prikupljanje pounda za davanje u zakup nepokretnosti, koji je u dnevnom listu „Pobjeda“ objavljen krajem prošle godine, kompanija „Montenegro Bio Science“ iz Podgorice bila je jedina koja je predala tendersku dokumentaciju. Ta kompanija zainteresovana je da na prostoru nekadašnje „EI Obod“ otpočne proizvodnju Cannabis sativa – industrijske konoplje.

Predsjednik Radne grupe za izradu nacrta ugovora o zakupu kompleksa „Gornjeg Oboda“ i predsjednik Opštinskog odbora DPS Prijestonice, Miloš Ražnatović, kazao je da se radi o kapitalnom projektu koji je u interesu Cetinja i njegovih građana.

„Radi se o investiciji koja će prve dvije godine iznositi najmanje 10 miliona eura i gdje će se otvoriti 100 novih radnih mjesta. Godišnji zakup prostora će iznositi 660 hiljada eura, a investitor će uplaćivati deset odsto neto profita na račun Budžeta Prijestonice“, naglasio je Ražnatović i dodao da se predviđa da taj iznos neće biti manji od milion eura godišnje.

On je sa zadovoljstvom konstatovao da jedan renomirani investitor dolazi na Cetinje i da se Cetinju na taj način otvaraju nove perspektive.

„Ono što je DPS postavila kao jedan od ciljeva u predizbornoj kampanji počelo je da se realizuje. Međutim, sa žaljenjem moram konstatovati da sa nama nijesu bile kolege iz opozicionih partija, što su i ovu priču shvatili kao političko nadmetanje, jer je trebalo da kao Cetinjani svi budemo zajedno i podržimo jednu ovako važnu odluku, koja je prevashodno vezana za budućnost grada. Mislim da su izgovori kolega iz opozicije bezrazložni, jer se ovaj proces odvija od septembra prošle godine i nadam se da će se do kraja ove godine otvoriti proizvodni kapaciteti i stvoriti preduslovi za zapošljavanje naših sugrađana“ kazao je Ražnatović.

On je uvjeren da će ova investicija podstaći i manje investitore da ulažu u Prijestonicu Cetinje.

„Ovim poslom smo pokazali da smo kredibilna investiciona destinacija koja je veoma dobro saobraćajno povezana i infrastrukturno obezbijeđena za sve vrste biznisa, pa se nadamo da će ovo biti prvi korak u razvoju Cetinja kao jedne atraktivne biznis destinacije“, zaključio je Miloš Ražnatović.

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član