OO DPS Budva: Da li je Palma štetniji od palminog surlaša?

2001. Crnu Goru je posjetilo 332.032 turista iz Srbije ili gotovo 60% ukupnog broja turista. Praktično, crnogorski turizam je zavisio od gostiju iz Srbije. Prema posljednjim, zvanično dostupnim statističkim podacima, 2018. godine Crnu Goru je posjetilo 409.385 turista iz Srbije ili manje od 20% ukupnog broja turista. Iako broj turista iz Srbije neprekidno raste, crnogorski turizam danas svakako manje zavisi od broja gostiju iz ove države, jer broj gostiju koji dolaze iz drugih država, posebno Zapadne Evrope, u kontinuitetu raste, a naročito od ulaska Crne Gore u NATO savez.

U međuvremenu preživjeli smo razne kampanje koje su u Srbiji “promovisale” turizam u Crnoj Gori. Sjetimo se: nemojte ići u Crnu Goru jer su tamo komarci veći od roda, međedi dolaze na plaže, prljavština je neviđena, pa sve do otvorenih prijetnji da ako se Crna Gora osamostali turisti iz Srbije neće doći u Crnu Goru. Sami podaci najbolje demantuju inicijatore navedenih kampanja.

Juče smo čuli da je počela još jedna, u narodu već prozvana kampanja “Palmin turista”. Tačno je da u Crnu Goru ne dolaze turisti iz Srbije kao što dolaze u Palmin Zoološki vrt i motele u neposrednoj blizini. Ponuda, a ni usluga nijesu isti. Turisti koji iz Srbije dolaze u Crnu Goru su normalni ljudi, koji sa svojim porodicama žele da uživaju u svemu što im crnogorska obala i planine nude: od prirodnih ljepota, ukusne hrane, do ljubaznosti domaćina. Palmini turisti su malo drugačije prirode, naravi i želja. Samo da na kraju ne prođu kao kupci uglja koji su poslovali sa Palmom. Prema navodima Komisije za zaštitu konkurencije Srbije ovaj ekstra-profiter prodavao je ugalj iz Kolubare i Kostolca po cijeni od 224% većoj od nabavne.

Crna Gora će i dalje s pažnjom dobrog domaćina razvijati turizam i dočekivati turiste iz svih zemalja. Naša vrata i srca podjednako su otvorena za turiste iz Srbije i svih drugih zemalja.

Opštinski odbor DPS Budva

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član