Rakočević: Predsjednik postupio u skladu sa Ustavom, i pored najave iz dopisa DF-a, potpisi nijesu dostavljeni

U cilju razjašnjenja špekulacija koje pokušavaju plasirati pojedini predstavnici partija nekada stane parlamentarne većine a sada famozne “verbalne”, član Predsjedništva i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Nikola Rakočević otklonio je sve sumnje i objasnio da Ustav jasno propisuje da predsjednik daje mandat nakon konsultacija sa političkim subjektima.

 

On je tokom svog jučerašnjeg izlaganja na vanrednom skupštinskom zasijedanju saopštio da politički subjekti, Demokratski front i ostali koji nijesu došli na konsultacije, nepoštujući time instituciju predsjednika, već tada nijesu imali pravo da dobiju uopšte mandat ali da je ipak predsjednik ostavio vremena do isteka roka da dostave potpise kad već nijesu došli na konsultacije.

“Nijeste dostavili potpise. Prema tome vama mandat uopšte ne pripada u skladu sa Ustavom i pride, a mogu ovdje sada odštampati u Klubu poslanika pa da vam donesem dokument, da vam donesem dokument gospodo koji su potpisali Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević. Dakle dostavili su predsjedniku države da neće doći na konsultacije ali da će na kraju eventualnih dogovora dostaviti potpise i time garantovati da mandatar ima većinu”, rekao je poslanik DPS-a.

 

Ponavljajući da potpisi nijesu dostavljeni, Rakočević je pojasnio da je nedolaskom na konsultacije pojedinim partijama tada već propalo njihovo pravo. 

 

“Dobili ste priliku za potpise ali nijeste ih dostavili u roku i nemate pravo na mandat. To je jasno, to je potpuno jasno”, poručio je Rakočević.

 

On je pozvao predstavnike stare većine da zajednički izaberu sudije Ustavnog suda, te da upute inicijativu prema Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti. 

 

“Pozivamo vas još jednom da skratimo mandat parlamentu, da idemo na izbore a prije toga izaberemo sudije Ustavnog suda i dogovorimo datum izbora i na taj način ćemo riješiti enigmu”, kazao je Rakočević na kraju. 

 

On je zaključio da DPS-u apsolutno nije važno koliko će mandata imati jer se ta partija, kako je ocijenio, ne bori za mandate, nego za građane i za državu.

 

Nikola Rakočević, član Predsjedništva i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član