Pućurica: Crnogorska mladost šalje poruku svijetu da mi jesmo na braniku istinskih civilizacijskih vrijednosti

Politika zasnovana na populizmu, u službi afirmacije ideje o potpunom uništenju ekonomske i političke suverenosti, nastojala je obeshrabriti mlade ljude da se aktivno uključe u kreiranje politike koja će im obezbijediti prosperitetnu budućnost.

Dok su sa jedne strane stajale retrogradne ideje, u službi interesa ratnih agresora i apsolutne nehumanosti, na drugoj strani je civilizacijska razlika bila i ostala privilegija koju ima odlučna crnogorska mladost.

Sramne poruke podrške, koje su odjekivale iz naših sredina, na trenutak su nadjačale muk nastao zbog zgroženosti povodom rušenja ukrajinskih gradova. No, ponosita crnogorska mladost ponovo je podigla glas, glas za mir, za hrabrost, za zaustavljanje agresije koja utire vjekovnu istoriju jednog naroda!

Ne zaboravivši instrumentalizovano uništavanje zbilje koja se odnosi na našu mladost, uz sramno ponašanje Uprave za sport i Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, ponovo je podignut glas protiv uništenja ideja koje je istorija ispisala na sramotnim, uprljanim stranicama.

Glas koji je podignut ovih dana snažno odjekuje u Bijelom Polju, gdje crnogorska mladost čuva djecu Ukrajine i šalje poruku svijetu da mi jesmo na braniku istinskih vrijednosti koje njeguje savremena civilizacija. Ne zaboravljajući iskustvo prošlosti, kada je zahvaljujući politici naše partije utočište pruženo izbjeglicama iz zemalja okruženja, napominjemo da Crna Gora mora biti dovoljno velika da pruži utočište svakom čovjeku kojem je to potrebno.

Neka se zna, neće crnogorsku mladost pokolebati neodlučnost odlazeće političke elite da osudi agresiju, ubijanje i fašizam nad nevinim narodom Ukrajine, niti će nas od svijeta pravde i jednakosti odagnati mahanje zastava sa kojih kapa krv žrtava njihove retrogradnosti.

Poruka je crnogorske mladosti svih vjera i nacija da naše društvo odlučno stoji na braniku istinskih civilizacijskih vrijednosti i obećava da ćemo čuvati svu djecu svijeta, jer civilizacija ne počinje od trenutka kada je nastao svijet, već kada je čovjek spoznao vrijednost čuvanja mira i jednakosti.

Asmir Pućurica, potpredsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore    

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član