Ćulafić: Alternativa Demokratskoj partiji socijalista – prinudna uprava

Kako izgleda vršenje vlasti kao alternativa Demokratskoj partiji socijalista Crne Gore vidjeli smo u prethodnih godinu i nešto više dana. Kulminacija se desila juče kada je usljed verbalnog konflikta i umalo tuče, sjednica Vlade prekinuta. Sada je svima jasno da je od samog početka uloga koju su kvazi eksperti trebali da odigraju na geostrateškoj političkoj mapi bila da Crnu Goru dodatno srozaju i unište i u potpunosti odvrate od evropskog puta, a nakon toga prepuste velikoj “braći” iz Srbije i Rusije.

Kako isti taj scenario izgleda na lokalnom nivou. Najbolje se vidi na primjeru pojedinačnih opština u kojima na vlasti nije Demokratska partija socijalista.

U Tivtu je, nakon što su se 30. avgusta 2020. godine krajnje desničarske proruske partije zakamuflirale u “građanske” snage i osvojile polovinu mandata u lokalnom parlamentu, prije par dana uvedena prinudna uprava.

I u Budvi slijedi prinudna uprava, nakon što su konstantna prepucavanja lokalnih šerifa, svela nekad metropolu turizma na obećanja o Guči na moru, zatrpanu smećem i fekalijama, na to da najveća kapitalna investicija u posljednje dvije godine bude, pazite sad, otvaranje kružnog toka.

I u ostalim opštinama slična priča. Vlast u Kotoru nakon dva neuspješna mandata ponovo dovodi grad u stanje blokade i uvođenje prinudne uprave. U Andrijevici nema kvoruma za održavanje sjednice. U Beranama u jeku kampanje za lokalne izbore, najveće optužbe pljušte između doskorašnjih koalicionih partnera.

Nesposobni da preuzmu odgovornost za svoja djela i pokažu da su sposobni da naprave nešto novo, bolje i drugačije.

I dok krajnje sumorna slika okružuje naše građane u pomenutim lokalnim samoupravama, u Podgorici od 2018. godine konstantan napredak.

Glavni grad Podgorica je svakog dana sve ljepši. Novi autobusi će biti na ulicama našeg grada u narednom mjesecu. Maltene u svakom gradskom naselju napravljeno je novo dječije igralište, novi park. Ispunili smo obećanje i spustili grad na obalu Morače, napravivši novo šetalište uz Njegošev park. Sportsko rekreativne zone postaju trend u gradu, pa ih sad imamo u Tološima, na Zlatici, Koniku, Starom aerodromu.

Kroz projekat biznis zona čija je realizacija u toku preko 2.000 naših sugrađana će naći zaposlenje.

I ovo je samo ukratko. Ogroman trud bi trebao da se pobroje svi realizovani projekti u Podgorici, čiji je budžet uprkos konstantnim uslovima krize, u kojima smo funkcionisali od 2019. godine, iz godine u godinu sve veći.

Zato i nakon lokalnih izbora u Podgorici nastavljamo dalje da razvijamo našu staru damu, naš jedini dom i kuću, samo onako kako smo i do sada radili, u interesu grada i svih naših sugrađana,

PODGORIČKI, A NE POLITIČKI!

Stefan Ćulafić, član GO i odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada   

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član