Predsjedništvo DPS uvjereno u izbornu pobjedu u Tuzima

Na večeras održanoj sjednici Predsjedništva DPS, kojom je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović, razmatrana su aktulena politička pitanja. Uz očekivanje da će građani Tuzi prepoznati odlučujući doprinos DPS u procesu dobijanja statusa samostalne opštine, kao i njenog infrastrukturnog i komunalnog razvoja, Predsjedništvo je zaključilo da je programska i kadrovska ponuda DPS-a superiorna u odnosu na konkurentske i da predstavljaju garanciju daljeg ekonomskog i društvenog razvoja Tuzi. Predsjedništvo je ocijenilo da predloženi kandidati za odbornike imaju profesionalni, politički i ljudski kvalitet koji će dovesti do još jedne izborne pobjede Demokratske partije socijalista.

Predsjedništvo se upoznalo sa svim aktivnostima koje se sprovode u cilju pripreme za održavanje opštinskih izbornih konferencija i Kongresa i zaključilo da se tokom marta precizira dinamički plan i donesu odgovarajuće odluke po pitanju kriterijuma za izbor novih organa partije.
Na sjednici je pozitivnim ocijenjen rad na pripremi sjednice Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa koja će biti posvećena strukturnim reformama.

Predsjedništvo je razmotrilo i aktuelnu situaciju povodom afere Atlas, dajući punu podršku nadležnim državnim organima da se protiv svih aktera preduzmu odgovarajuće zakonske mjere, ostajući dosljedno na liniji svoje programske politike da su pred zakonom svi jednaki, i da ne može biti izuzetaka za bilo koju partiju, ili pojedinca, ni iz biznisa, ni iz politike, ili bilo koje druge društvene sfere.

Ocijenjeno je da je najvažnije da nije ugrožena finansijska stabilnost, za koju Vlada ima čvrste garancije, uz konstataciju da neće uspjeti pokušaj odbjeglog predsjednika Atlas grupe, čija je banka, pokazalo se nažalost, bila najobičnija računovodstvena baza za obmanu građana i dodjeljivanje kredita od njihovih sredstava svojim firmama bez namjere da budu vraćeni, da se ovi problemi zakamufliraju, i iz finansijske i pravne ravni prebace na politički teren. Kao što neće uspjeti ni već tradicionalni centri destrukcije iz medijskih i drugih krugova da politički destabilizuju Crnu Goru, nadajući se da je afera Atlas dobar povod da se bez izbora promijeni vlast i po cijenu urušavanja nacionalnih i državnih interesa, ne birajući sredstva u diskreditaciji DPS i njenog predsjednika.

Predsjedništvo je razmotrilo i ostala pitanja iz djelokruga svog rada. 

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član