Pavićević: Jakov Milatović – ekspert karikaturalnog populizma

Kada smo pomislili da je populizam u Crnoj Gori dostigao svoj vrhunac i da smo od odlazeće vlade, vidjeli gotovo sve pokušaje karikaturalnog podilaženja širokim narodnim masama, juče je Jakov Milatović, sve prevazišao obavijestivši javnost da je sa mitropolitom Crkve Srbije, Joanikijem,  razgovarao ni manje ni više nego o unaprijeđenju nataliteta?!

Ne zna se šta je bizarnije u ovom potezu ministra u tehničkom mandatu: da li dan kad se ekspert odlučio da pokrene ovu temu, ili način na koji je to učinio, ili činjenica da je sigurno dugo razmišljao kako da nađe bar jedan razlog da se sretne sa predstavnicima Crkve Srbije, pa mu je baš ova tema pala na pamet. A posebno je apsurdno da to što on priča, nikog ne obavezuje pošto se satima broji dužina njegovog tehničkog mandata. 

Uzgred, nije jasno kakve veze ima SPC ili bilo koja vjerska zajednica sa unaprijeđenjem nataliteta? Još nam je u pamćenju stravična izjava koja je došla iz Crkve Srbije, u kojoj su Srpkinje nazvane majkama čedomorkama, koje pobiju više djece za godinu dana nego što su fašisti ubili?! Ta strašna izjava pogodila je svaku ženu, i predstavlja govor mržnje a ne način podsticanja nataliteta.

Na kraju, vjerujemo da je ipak i samom Milatoviću intimno neprijatno, kad vidi na šta je spala ta ekspertska pamet, kaljena na stranim, skupo plaćenim univerzitetima. Ne znamo šta je tamo učio, pošto nije mnogo toga ovdje pokazao, ali da je za ovih godinu  stekao ekspertizu u jeftinom populizmu i destrukciji ekonomskog sistema, to se ne dovodi u pitanje.

Aleksandar Pavićević, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član