OO DPS Tivat: Nova tivatska vlast nesposobna, za tri mjeseca ništa nije uradila, jedini cilj joj je da se sveti DPS-u

Ako smo do juče imali dilemu ko čini famozni “Glavni odbor”, neformalno tijelo koje vedri i oblači po opštinskoj samoupravi u Tivtu, danas su nam sve sumnje otklonjene. Radi se o grupi ostrašćenih i uglavnom profesionalno neostvarenih ljudi čiji je primarni cilj osveta svim zaposlenima u lokalnoj upravi koji su po njihovim procjenama glasali ili podržali Demokratsku partiju socijalista, odnosno onima za koje nova vlast procjenjuje da su procrnogorski orijentisani. Ne ustručavaju se da se otvoreno svete i daju otkaz svim zaposlenima, uprkos stručnim i profesionalnim kvalifikacijama, bez još uvijek donijetog Pravilnika o sistematizaciji. Radi se o otvorenom pozivu na linč po sistemu njihovog uzora preko granice, Bećkovića koji je znao da kaže “Ćeraćemo se još”. U tom ćeranju samo im je krivo što zaposlenima slijede naknade zarada.

Žalosno je, što nijesu svjesni da krše sve moguće zakone, otvoreno priznajući da se radi o političkim odlukama. A predsjednik opštine se, u nedostatku hrabrosti da stane iza svojih odluka, krije upravo iza „odluka Glavnog odbora“, klovnovske družine željne osvete i gaženja svega što ima veze sa DPS-om. Naposljetku, objelodanili su i predsjednika tog famoznog Glavnog odbora u liku isposnika koji svoje savjete dijeli u svojstvu nestručnog volontera, a možda jednog dana bude konačno i pripravnik sa 50 godina.

S druge strane, komično i bez imalo ustručavanja, predsjednik opštine poziva se na Glavni odbor prilikom uručenja rješenja o prestanku mandata ili rješenja o prestanku radnog odnosa. Nijesu svjesni, ili se prave da ne znaju, da krše sve moguće zakone, otvoreno priznajući da se radi o političkim odlukama. I umjesto da danas, nakon tri mjeseca od preuzimanja vlasti, pokažu građanima što su uradili, oni ne uspijevaju da izađu iz predizborne kampanje. Organizuju press konferencije, ne opštinskog rukovodstva, nego nekog izmišljenog “Glavnog odbora” na kojem demonstriraju silu, nižu populističke izjave od kojih bi se rado ogradili i koalicioni partneri, ali ili ne smiju ili zarad sitnih benefita tolerišu bezakonje i silu.

Gospodo, ubrzo će vas pitati građani gdje su vam konkretni rezultati, osim ogromnog otpuštanja stručnih lica i najavljenog poništavanja odluka koje je donijela ranija vlast. Kakva retrogradna i nazadna politika?!

Uprkos vašim optužbama i komentarima, naši rezultati su itekako vidljivi. U proteklom četvorogodišnjem periodu, upravo sa ovim licima na rukovodećim mjestima i službenicima i namještenicima, kojima ste ili ćete brzo uručiti neosnovano rješenje o prestanku mandata ili radnog odnosa, uspjeli smo da realizujemo više od 60 projekata ukupne vrijednosti od 13,2 miliona eura iz oblasti kulture, sporta, socijalne zaštite, saobraćaja i obrazovanja. Isti taj tim ljudi, sačinio je niz strateških dokumenata koja su nam služila kao smjernice u ostvarivanju programa lokalne samouprave i realizaciji boljeg života građana Tivta. Izgrađene su desetine kilometara kanalizacione mreže, putne infrastrukture, izgrađeni kružni tokovi, renovirani objekti iz oblasti sporta i kulture – samo su mali dio našeg uspješno realizovanog programa.

Apsurdno je da danas, nakon tri mjeseca od preuzimanja vlasti, nova vlast ništa nije uradila za građane Tivta. Svu energiju je potrošila na plan kako da otjera partijski nepodobne kadrove, umišljajući da predizborna kampanja još traje. Oni koji najviše ispaštaju su upravo građani Tivta, koji su nezasluženo taoci jedne osvetničke družine, koja nema ni plan, ni viziju, ni ideju šta će sa vlašću, umišljajući da je svrha njihovog boravka u lokalnoj samoupravi, sprovođenje primitivne i nezakonite osvete.

Opštinski odbor DPS Tivat

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član