Predstavnici Savjeta mladih DPS Podgorice obilježili mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti

Predstavnici Savjeta mladih DPS Podgorica, u cilju obilježavanja mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti uručili su prigodnu donaciju Javnoj ustanovi za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Podgorica.

Tom prilikom razgovarali su sa zaposlenima u Javnoj ustanovi, kao i sa direktoricom koja im je prezentovala funkcionisanje svih segmenata tretmana. Jedna od tema bila je i dostupnost informacija o oblicima pomoći zavisnicima/ama, kao i transparentnost Javne ustanove.

Bolest zavisnosti je veliki problem sa kojim se suočava društvo u cjelini i obaveza svih nas je da damo svoj doprinos na smanjenju diskriminacije populacije zavisnika i zavisnica, kao i da prenesemo poruku mladim ljudima o štetnosti korišćenja sredstava zavisnosti.

Podrška radu Javne ustanove proistekla je iz potrebe da se pokaže senzibilisanost za problem zavisnosti i otvorenost za pomoć i razumijevanje prema ovoj populaciji.

Zadatak svih nas je podrška u borbi protiv bolesti zavisnosti u kojoj svi treba jednako da učestvujemo jer bolest zavisnosti nije problem pojedinca i njegove porodice već svih nas kao društva.

Savjet mladih DPS Podgorica 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član