OO DPS Šavnik: Namjerne pogrešne interpretacije Zakona o slobodi vjeroispovijesti pokušaj su manipulisanja javnošću

Danas su održane sjednice IO i OO DPS-a Šavnik, kojima su prisustvovali koordinatori ispred Predsjedništva i IO DPS-a Crne Gore, Nada Drobnjak i Milosav Anđelić, i na kojima se razgovaralo o aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori. Tokom rasprave u demokratskoj atmosferi razmijenjeni su stavovi o političkim dešavanjima nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti i pravnom položaju vjerskih zajednica. Iskazan je jedinstven stav da država Crna Gora ima obavezu da svima obezbijedi poštovanje ljudskih prava, kao i da je sloboda misli i vjeroispovijesti imala i ima poseban značaj u heterogenom društvu kao što je Crna Gora, te da je Crna Gora od obnove nezavisnosti puno uradila na očuvanju i unaprjeđenju vjerskih sloboda i na uspostavljanju partnerskih odnosa sa vjerskim zajednicama.

Namjerne pogrešne interpretacije Zakona o slobodi vjeroispovijesti i plasiranje teze da će se imovina SPC, “otimati”, dio je kampanje zamjene teza i pokušaja manipulisanja javnošću.

Na sjednici je prezentovano inovirano izborno zakonodavstvo koje je usvojeno u decembru 2019. godine u Skupštini Crne Gore, kao i aktivnosti Opštinskog odbora u implementaciji  Kongresnih dokumenata.

Konstatovano je da će mudra politika koju vodi vlast u Crnoj Gori predvođena Demokratskom partijom socijalista, sasvim sigurno pobijediti na predstojećim parlamentarnim izborima.

Na predlog IO DPS-a, OO DPS-a Šavnik je jednoglasno utvrdio da kandidat za predsjednika Opštine Šavnik bude Vlatko Vuković.

Opštinski odbor DPS Šavnik

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član