Izvršni odbor DPS Bar: Protesti pretvoreni u političko, a ne vjersko pitanje

Izvršni odbor DPS Bar održao je večeras sastanak na kome je razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori. Na sastanku je razgovarano o protestima koje nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti organizuje Mitropolija crnogorsko-primorska SPC, u kojima svesrdno učestvuju opozicione srpske partije iz Crne Gore, brojne političke i vjerske adrese iz regiona i šire, kao i o nezapamćenom pritisku i hibridnom ratu u medijima, usmjerenom na destabilizaciju crnogorskog društva.

Istaknuto je da je Zakon o slobodi vjeroispovijesti dobro zakonsko rješenje koje uvažava prava svih vjernika i vjerskih zajednica u Crnoj Gori na jednak način. Aktuelni protesti nijesu izraz ugroženih vjerskih potreba jer one nijesu ugrožene, već pokazatelj i dalje postojećih nacionalističkih težnji jedne vjerske zajednice i njenih nalogodavaca iz matice u drugoj državi, kojima žele da potčine Crnu Goru i spriječe njene institucije da vrše punu jurisdikciju na svojoj teritoriji. Manipulacijom vjerskim osjećanjima građana pravoslavne vjeroispovijesti u Crnoj Gori teži se nastavku izbjegavanja poštovanja pravnog sistema države Crne Gore i skrivanju činjeničnog stanja kada je riječ o imovinskom pravu nad vjerskim objektima koji su nezakonito prisvojena državna imovina.

Na sastanku je zaključeno da je glavni interes Crne Gore očuvanje građanskog mira i vrijednosti multikonfesionalnosti i multikulturalnosti koje baštinimo vjekovima, te da država i građani imaju mudrost i snagu da se institucionalno i na svaki drugi način suprotstave pokušajima destabilizacije i ugrožavanja demokratskih vrijednosti koje živimo. 

Služba za informisanje OO DPS Bar

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član