OO DPS Pljevlja: Usvajanjem budžeta vrijednog preko 19 miliona eura stvaramo preduslov za dalji razvoj i napredak opštine

Poštovani građani,

Na sjednici Skupštine opštine Pljevlja većinom glasova usvojen je budžet Opštine Pljevlja u iznosu od 19,22 milona eura. Nažalost odbornici opozicije u lokalnom parlamentu nijesu podržali ovaj najznačajniji dokument koji predstavlja kontinuitet daljeg razvoja i unaprijeđenja kvaliteta života svih građana Pljevalja, bez obzira na njihovu političku ili bilo koju drugu pripadnost.

Naša opozicija je odlučila da joj i ove godine, teatralno ponašanje i neozbiljnost, budu osnovni principi rada, pa se tako ponašala na i nakon zasjedanja sjednice lokalnog parlamenta. Ono što je posebno neoprostivo i nikako ljudski smisleno, jeste korišćenje zdravstvenih problema kolega odbornika kako bi ih tobože targetirali, a našu koaliciju optužili da nemamo većinu. A potom i tragikomični nastupi i pozivanje na ostavke i raspisivanje izbora?! A ne znaju ili neće da znaju, da će izbora biti u ovoj 2021. godini, ali kojih? Odgovor neka traže u svojim centralama. Mada i sami oni znaju odgovor. Ali pustimo im neka još malo snivaju svoja snoviđenja, razne “svetove” i druge bajke.

Neki su izgleda progutali knedlu u želji da pojačaju tonalitet obraćanja građanima, vjerujući da će to dati snagu njihovoj ustaljenoj demagogiji. No, znamo se, Pljevlja su mala sredina. Ne moramo podsjećati građane šta smo sve uradili od 2014. godine. Opozicione predstavnike ne treba ubjeđivati u postignute rezultate, jer su oni odavno u zoni političkog sljepila i začarnog kruga tame iz kojeg nikako da izađu.

Kao odgovoran politički subjekat, znamo da ima projekata koji nijesu realizovani, ali jedno je sigurno niti smo odustali od tih projekta niti od našeg cilja – Pljevlja, grad po mjeri svih njegovih građana. Zato smo mi dobili povjerenje građana da upravljamo gradom, a ne oni kojima su lični, kumovski, rođački interesi bili na prvom mjestu. Zato je nama i teško jer nemamo dostojnu opoziciju sa kojom bismo mogli da se mjerimo. Kako, kada oni prije nas, koji su većinom današnji “veliki” kritičari, ništa iza sebe nijesu ostavili?! Zato pozivamo opozicionare da saopšte šta su uradili za svog mandata. Možda im je najveći domet zaposlenje svojih rođaka do devetog koljena. Možda je dioba lokalnog komunalnog preduzeća zbog servisiranja partijskih interesa njihov najveći domet.

Nažalost, ovakvi kakvi su opozicioni predstavnici su brzo pokazali svoje znanje i umješnost u vođenju nekih procesa na državnom nivou po principu: “Danas jedno, sjutra drugo, a preksjutra kritikujem nekoga trećeg za moje neznanje”.

Ali nijesmo mi došli da se poredimo sa luzerima koji bi samo da kritikuju. Mi vrijedno radimo i tako će biti ubuduće jer volimo svoj grad i poštujemo potrebe svih građana Pljevalja. Zato smo  usvojili budžet vrijedan preko 19 miliona eura koji je koncipiran, kao i nekoliko prethodnih, u cilju daljeg napretka i razvoja naše opštine.

Opštinski odbor DPS Pljevlja

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član