OO DPS Kotor: Lokalna vlast da očisti bedeme

Ako se predstavnici lokalne vlasti već glasno hvale finansijskim učinkom bedema, morali bi da obrazlože građanima šta se sa navedenom stvorenom razlikom uradilo za te bedeme, ali i što smo cijele sezone nudili turistima za 8 eura? Slike govore više od riječi, a slike koje prilažemo govore o nemaru onih kojima je zadatak da se bave bedemima, kao i o utisku koji ostavljamo na turiste koji ih posjete. Lako je demagoški i politikantski romantično govoriti o svojoj ljubavi prema Kotoru i čuvenim bedemima i sa posebnom emocijom se ponositi učinkom. Ali, plašimo se da iza ovakvog čina potpunog zanemarivanja povjerenog spomenika kulture, stoji samo goli interes. 

Što se može očekivati od obećanih sanacija bedema, ukoliko tokom perioda visoke sezone niko nije bio u stanju da ih očisti? Ovakvim odnosom pokazana je već dokazana bahatost i nekontrolisana potreba za eksploatacijom svakog resursa grada bez povratnog ulaganja, jer su nosioci vlasti očigledno u panici, svjesni da im ovakva vladavina neće još dugo potrajati. 

Gospodo, kotorski bedemi nadživjeli su svoje stvaraoce i mnoge generacije i vladare poslije njih. Ničim niste stekli pravo da ih tretirate kao zlatnu koku, koja, nakon što izlegne dovoljno zlata – može slobodno da se sruši. Niko nema pravo na to, a najmanje neko kome su građani ukazali povjerenje, na osnovu predizbornog programa koji se već uveliko pokazao kao knjiga lijepih želja, laži i obmana. Ukratko – molimo vas, barem očistite bedeme, ukoliko je od ulaznica po cijeni od 8 eura preostalo dovoljno novca za održavanje osnovne higijene.

Informativna služba OO DPS Kotor

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član