OO DPS Herceg Novi: Katić postao bilbord za lijepljenje poruka iz drugih država

Ni danas nam nije jasno zašto je u jeku prošle kampanje Stevan Katić, predsjednik Demokrata Herceg Novi, iznenada nestao sa bilborda. Ali, nakon njegovog posljednjeg obraćanja jasno nam je da je prihvatio da postane bilbord po kojem će se lijepiti poruke pojedinih političkih krugova iz drugih država. Izjava Katića, koji povremeno stavi i masku predsjednika Opštine, ispunjava isključivo kriterijume jeftinih tabloida. Nakon što je sa njemu bliskim predsjednikom opštine Jagodine ugovorio branje mimoza u sred ljetnje turističke sezone, i osnivanje zoološkog vrta, na red su, nakon biljaka i životinja, došli ljudi.

I dok su se odgovorni bavili pitanjem zdravlja građana, Katića i Demokrata nije bilo niđe. Zato nisu ni mogli da primijete da Crna Gora ima stručne ljude koji su uspjeli da kroz niz sistemskih mjera, prvi u Evropi, riješe krizu izazvanu pandemijom koronavirusa. Time su obezbjeđene pretpostavke za brz oporavak nama vitalno važnog turizma. Umjesto da ih ovakav rezultat raduje, čim je opasnost prošla, Katić i Demokrate su izašle iz svojih skloništa i napali one koji su nas odgovornim pristupom, znanjem i požrtvovanošću sačuvali od stradanja.

Pojava drugog talasa virusa poništila bi sve postignute rezultate. Stiče se utisak da se Katić i Demokrate, po diktatu koji su očigledno prihvatili od drugih, nadaju upravo tome. Ako želimo da imamo uspješnu sezonu moramo uraditi sve da sačuvamo stabilnu zdravstvenu situaciju. Zato je važno ispoštovati savjete struke. Dan, dva ili pet na početku juna, ništa neće promijeniti u odnosu na sljedeća tri mjeseca. 

Izvrtanjem djelova saopštenja Vlade Crne Gore, Katić i Demokrate pokušavaju da se dodvore građanima egistencijalno vezanim za turizam. Ali, Novljani nisu toliko naivni. U saopštenju Vlade Crne Gore jasno se kaže da će se granice postepeno otvarati “u skladu sa preporukom struke”. To znači da su neke države već ispunile kriterijume struke, i da se Vlada nada da će se zdravstvena situacija popraviti i u nama najbližem i najznačajnijem okruženju, te da će građani tih država biti u prilici da doputuju u CrnuGoru bez ikakvih ograničenja.

Svako treba da radi posao za koji je zadužen. Katiću bi bilo bolje da se iz partijske vrati u opštinsku fotelju i zakaže sjednicu Skupštine, kako bi legitimni predstavnici građana, u skladu sa zakonom, mogli da rade svoj posao i donose odluke koje su potrebne za normalno funkcionisanje grada. A građani Crne Gore i država okruženje znaće da procijene ko zavađa narod – odgovorni predstavnici državnih institucija ili promašeni političari poput Katića.

OO DPS Herceg Novi

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član