OO DPS Gusinje: Podrška institucijama Crne Gore

Opštinski odbor DPS Gusinje na sinoć  održanoj  sjednici u proširenom sastavu, dao je punu podršku Vladi i Skupštini Crne Gore u implementaciji Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Gusinje je vazda kako u prošlosti, tako i sada, a biće i u budućnosti opština koja može biti samo primjer svima kako se baštini multietnički sklad naroda sve tri konfesije koje obitavaju na ovom prostoru. Uvjereni smo danas kao i prethodnih godina, decenija , da je i Crna Gora kao država posvećena toj misiji.

Opštinski odbor DPS Gusinje razumije emotivne reakcije određenog dijela građana Crne Gore, ali isto tako i spoznaje manipulisanje istim, te politizaciju ovog pitanja. Ubijeđeni smo, da Zakon o slobodi vjeroispovijesti daje jednaka prava svim vjerskim zajednicama i građanima koji unutar njih iskazuju svoja duhovna i vjerska osjećanja.  Zato podržavamo institucije države zadužene za implementaciju zakona iz ove oblasti. Smatramo da će se primjenom ovog zakona sve vjerske zajednice uvjeriti da je zakonsko rješenje kvalitetno i pažljivo pripremano, na dobro svih građana Crne Gore i svih vjerskih zajednica.

Na sjednici  su usvojeni i zaključci sa  VIII Kongresa Demokratske partije socijalista Crne Gore. Razgovaralo  se o političkoj situaciji u Crnoj Gori, te realizaciji izbornog programa partije u našoj Opštini i planovima za tekuću godinu. Teme su se odnosile i na  značajne projekte u Gusinju.

“Nakon završetka administrativne zgrade, te pijace u sklopu koje će biti obezbijeđen prostor za JP Komunalno i Službu zaštite, vrijednosti cirka 1.600.000€, veoma važno je i istaći sanirane  probleme na vodozahvatu izvorišta, čime je vodosnadbijevanje u velikoj mjeri riješilo decenijske probleme iz ove oblasti. Probijanje puta za planinu Zeletin, izgradnja obaloutvrde na rijeci Grnčar, već danas možemo reći da sa prvim danima proljeća počinje izgradnja mosta na rijeci Vruja. Radi se na projektima za rekonstrukciju dva putna pravca od izuzetne važnosti za naš turizam, putni pravac Gusinje-Grebaje, te Gusinje-Vusanje. Tu je i fazni projekat koji zajedno radimo sa susjednom opštinom Plav, rekonstrukcija i  izgradnja putnog pravca Gusinje-Plav preko Kruševa i Vojnog sela, gdje je naša strana trenutno u fazi eksproprijacije zemljišta. Takođe radi se na rekonstrukciji Kosovske ulice, te se nadam i završetku radova na zgradi policije, gdje se stalo zbog imovinsko pravnih problema, koje očekujemo da će Ministarstvo unutrašnjih poslova ubrzo riješiti. Već imamo završene projekte rasvjete za naselje Begluci, projekte za rekonstrukciju Trojanske i Borske ulice, te projekat kanalizacije za naselja Begluci 1 i Begluci 2”, saopštila je predsjednica opštine Gusinje Anela Čekić. Opštinski odbor DPS podržao je dalje aktivnosti, zarad boljeg života svih stanovnika Gusinja.

Sjednici su pored predsjednika Opštinskog odbora DPS-a Adela Damjanovića i predsjednice Opštine Anele Čekić, prisustvovali i koordinatori ispred Predsjedništva Rešid Adrović i Izvršnog odbora Mersudin Dautović. Sjednica Opštinskog odbora DPS Gusinje održana je u punom sastavu.

Opštinski odbor DPS Gusinje

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član