OO DPS Berane: Lokalna vlast nije sposobna da riješi nagomilane probleme

Prva redovna sjednica beranskog lokalnog parlamenta u 2019. godini je održana tek početkom ovoga mjeseca. Neodržavanje redovnih sjednica SO Berane potvrđuje sve medjupartijske nesuglasice i ucjene unutar aktuelne beranske vlasti (SNP-DF-Demokrate). 

I ova sjednica je  potvrdila katastrofalno loše funkcionisanje beranskih vlastodržaca, kojima je za svoje neuspjehe uvijek kriv neko drugi, i po pravilu DPS. Ali, Izvještaj o radu predsjednika Opštine i organa lokalne samoprave za 2018. godinu samo je potvrdio da je potpuna krivica u redovima beranske neodgovorne družine koja vrši vlast.

Dovoljno je, kao dokaz tome, istaći samo nekoliko podataka iz ovoga Izvještaja.  

Prvo, aktuelna beranska vlast je, u predmetnom period, za kapitalne projekte izdvojila samo 350 hiljada eura, što je i daleko ispod onoga što izdvajaju i naše susjedne opštine Andrijevica i Petnjica, ali je, ipak, malo više od kupljenog mercedesa za predsjednika opštine, za koji je izdvojeno nešto oko 60 hiljada eura. 

Drugo, u izvještajnom periodu predsjednik opštine je imao samo protokolarne susrete, koktele i prijeme, a da nije uspio da održi nijedan sastanak sa privrednicima ili potencijalnim investitorima.

Treće, sve što je rađeno u 2018. godini, u Beranama, finansirala je Vlada kroz kapitalni budžet, a nastavlja i ove, u iznosu od 3,2 miliona eura. To nikako da priznaju nesposobni beranski vlastodršci. Njihovom nesposobnošću Berane je dovedeno u red najneuređenijih gradova sa uništenom saobraćajnom infrastrukturom, sa stotinama divljih deponija, zapuštenim parkovima, a ova interesna družina nikako da shvati da već šestu godinu vrši vlast, ali, nažalost, ne u opštem, nego isključivo ličnom interesu. 

Odbornici Demokratske partije socijalista su  svojim skupštinskim diskusijama jasno i argumentovano ukazali na nagomilane probleme u našem gradu koje je stvorila aktuelna lokalna vlast, a iste nije sposobna da riješi. Zato je i opravdano ogorčenje građana Berana.

Opštinski odbor DPS Berane

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član