Nikolić: Sumnjamo da je paranoično ponašanje i lažni osjećaj moći škaljarskog brata Abaza posljedica dejstva određenih supstanci

Dritan Abazović večeras je uzurpirao nacionalnu frekvenciju, i u produženom trajanju osvetničke histerije, jake paranoje, praćene osjećajem neograničene moći, sebe crnogorskoj javnosti predstavljao kao tužioca, sudiju i dželata. Napadao je novinare, crtao mete, izricao optužnice, ovjeravao presude, preuzimao ingerencije drugih državnih organa…

Sa druge strane tužno je bilo večeras slušati snishodljive pokušaje Abazovićevog pravdanja Rusiji i Srbiji povodom posljednjih poteza, kojima ničim nije doprinio i koje su službe krile od njega, kako ih on ne bi osujetio. Tako se pravdali nijesu ni oni što su već decenijama na platnom spisku tih zemalja.

Abazović, za koga danima izlaze dokazi da je sarađivao sa škaljarskim klanom, da je po nalogu vrha tog klana sprovodio kadrovsku politiku u bezbjednosnim službama, da je imao kriptovanu komunikaciju sa vođom tog klana, da je primao direktne naloge od glavnog ruskog čovjeka iz BIA, dakle osoba takvih kontakata i karakteristika, ima suludu zamisao da sebe po svaku cijenu prikaže kao borca protiv kriminala i zarad tog nemogućeg cilja, danima ovakvim i sličnim ispadima maltretira crnogorsku javnost.

Imajući u vidu učestalost ovih Abazovićevih ispada, težinu optužbi koje izriče na račun nevinih ljudi, targetiranje novinara, ugrožavanje njihovih života, tendenciozno crtanje meta pojedincima, a uzimajući u obzir njegove konekcije sa narko klanom, opravdano sumnjamo da je ovako njegovo stanje rezultat dejstva određenih supstanci koje kod osobe prouzrokuju nekontrolisano ponašanje praćeno paranojom i osjećajem neograničene moći.

Motivisani najboljom namjerom, savjetujemo Abazovića da se podvrgne tretmanima koji su preporučeni u ovakvim stanjima, i pokuša da povrati kontrolu nad svojim ponašanjem a da do tada na minimalni nivo svede svoja javna pojavljivanja.

Miloš Nikolić, portparol i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član