Nikolić sa Anne Marie Maskay: Vlada je na staklenim nogama jer oni koji je formalno podržavaju ne žele njen uspjeh

Parlamentarna većina u Crnoj Gori na staklenim je nogama i njen rok trajanja zavisi od volje antizapadnih snaga koje je trenutno podržavaju, kazao je predsjednik poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić tokom razgovora sa ambasadorkom Republike Francuske u Crnoj Gori Anom Mari Maskaj (Anne Marie Maskay).

Prema riječima Nikolića, Demokratska partija socijalista će, bilo iz opozicije ili vlasti, biti pouzdan oslonac evropskoj Crnoj Gori i očuvanju njenog građanskog karaktera koji je, kako je naveo, napadnut od strane dijela parlamentarne većine.

 

Nikolić je istakao da, bez obzira na česte promjene vlada i hroničnu nestabilnost u političkom životu Crne Gore, odnos sa Republikom Francuskom mora biti dugotrajan i na čvrstim temeljima.

Ambasadorka Ana Mari Maskaj kazala je da Republika Francuska želi da Crna Gora bude prva naredna članica EU, te da misli da se stvari u tom smislu pomjeraju naprijed.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o dinamici unutrašnjih političkih procesa, kao i o izazovima na regionalnom i međunarodnom planu, zaključivši da je potrebno da sve prozapadne snage u vlasti i opoziciji pokažu odgovornost i koheziju u sprovođenju evropske agende.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član