Nikolić: Lavrov i Ilarion potvrdili da je SPC pod punom kontrolom Moskve

Helikopterski desant SPC na Cetinje, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov i rukovodilac odjeljenja Moskovske patrijaršije za vanjske odnose mitropolit Ilarion Alfejev, iskoristili su kao novu priliku za antizapadnu i anticrnogorsku propagandu.

Lanac komande osvajačkom akcijom na Cetinju koji se proteže sve do Moskve, pokušali su da relativizuju i zamagle optužbama na račun Predsjednika Crne Gore koji je navodno, želio da pokaže američkim i zapadnim partnerima kako je spreman da se bori protiv pravoslavlja i Rusije.

Stavljajući jednu nasilnu vjersku ceremoniju u Crnoj Gori u kontekst događaja u Ukrajini, gdje je Vaseljenska patrijaršija priznala autokefalnost Ukrajinske pravoslavne crkve, Lavrov i Ilarion samo su potvrdili da je SPC glavni instrument ruske meke moći na Balkanu, i da Moskva nije odustala od Crne Gore.

Zato hemijski napad kvislinške vlade na Cetinje treba razumjeti kao srpsko ruski projekat, koji je imao za cilj da se Crna Gora stavi pod punu kontrolu, makar i po cijenu prolivanja krvi, a da se za to optuže goloruki Crnogorci, i u krajnjem Predsjednik Crne Gore. Konačno, nasilno ustoličenje mitropolita Joanikija, nije ništa drugo do nastavak hibridnog rata koji Rusija vodi protiv EU i NATO na Zapadnom Balkanu.

Andrija Nikolić, član Predsjedništva DPS i poslanik u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član