Nikolić: Ko o čemu Mandić o junaštvu

Primjetno je ovih dana da se DPS, kao ozbiljna politička snaga, uzdržavala od partijskih prepucavanja. Situacija u zemlji zahtijeva zajedničku akciju i odgovornost, što podrazumijeva i političku solidarnost. Upravo zato smo prećutali brojne napade i nekorektnosti naše političke konkurencije.

Ipak, kad Andrija Mandić progovori o hrabrosti i dostojanstvu, i na svoj, najprimitivniji način i o evropskoj aristokratiji, reagovanje se prosto nameće samo od sebe.

Osokoljen sabljom Vulinovom misli da su građani zaboravili njegova “junaštva”. Kao onda kad je zbrisao u “Kristal” na koljenicu ostavivši građane koje je izveo na ulicu, ili kad je samo uz burek štrajkovao glađu zbog Kosova, kad se preznojavao i tresao u jednoj televizijskoj emisiji da bi od tada hrabro odbijao da opet gostuje u tom tv formatu. Ili još skorije kad je pozivao ratne drugove na oružje, i gađao olovkama kolege poslanike po skupštinskoj sali…

Mandiću i družini očito smeta što svi državni organi u Crnoj Gori besprekorno funkcionišu u vanrednim okolnostima koje su zajedničke cijelom svijetu. I što je Predsjednik države danas posjetio najvažniju instituciju za zdravlje ljudi u našoj zemlji. Poštujući pri tom zakon i preporuke nadležnih državnih organa – u prvom redu Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, što je obaveza svakog pojedinca. Valjda prije svih Predsjednik države, i to u Kliničkom centru, treba svojim činjenjem  da pokaže odgovornost i primjer drugima kako da se ponašaju u uslovima pandemije. Razumijemo ipak da je za Mandića odgovornost nepoznata kategorija, jer da postoji i trunke te karakterne crte kod njega on bi davno podnio ostavku i napustio politiku zbog svih neuspjeha koje je kao samozvani lider Srba doživio u politici i svih neispunjenih obećanja prema građanima koje predstavlja.

Pozivamo državne organe da se ne obaziru na ovakve ispade neodgovornih pojedinaca, i da još odlučnije nastave posvećeno da rade svoj posao u cilju zaštite zdravlja građana Crne Gore, za šta dobijaju sve pohvale ne samo u zemlji, već i sa najreferentnijih međunarodnih adresa.

Demokratska partija socijalista poziva još jednom sve političke subjekte da naše međusobne razlike i animozitete ostavimo po strani kako bi zajednički radili u interesu prevazilaženja izazova sa kojima se suočavamo i zajedničkog dobra svih naših građana.

Miloš Nikolić, portparol Demokratske partije socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član