Nataša Knežević-Siništaj: Podrška poljoprivredi Glavnog grada

Odlukom o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta koju je pripremio Glavni grad i danas održanom centralnom javnom raspravom gradska uprava nastavila je sa stvaranjem preduslova za ubrzani razvoj poljoprivrede u Glavnom gradu.

Kao aktivni poljoprivredni proizvođač, smatram da Glavni grad slijedeći politiku Vlade u ovoj oblasti, kroz sprovođenje Zakona o poljoprivrednom zemljištu, ovom odlukom pruža mogućnost svim zainteresovanim građanima da iskoriste pogodnosti i potencijale ovako kvalitetno koncipirane inicijative.

Podsjećam, cijena zakupa kvadrata zemljišta iznosi jedan odsto od tržišne vrijednosti zemljišta na godišnjem nivou. Takođe, ponuđena je i alternativa, to jeste da se fiksno odredi cijena zakupa gdje bi kvadrat zemljišta bio 0,01 euro za sve lokacije.

Na teritoriji grada postoji poljoprivredno zemljište koje se godinama nije obrađivalo, te stoga, kao neko ko je spoznao benefite bavljenja poljoprivrednom proizvodnjom, smatram da ovim mjerama obezbjeđujemo kvalitetne uslove za valorizaciju ovog potencijala kao i uslove za bolji životni standard jednog broj građana Podgorice.

Pozivam sve poljoprivredne proizvođače i one koji u ovom trenutku, izazovnom po ekonomiju, planiraju da se posvete radu u ovom sektoru, da iskoriste mogućnosti jedne ovakve inicijative koju pruža Glavni grad.

Nataša Knežević-Siništaj, odbornica DPS u Skupštini Glavnog grada

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član