Muratović: Krivokapić zaista treba da se stidi svoje šuplje priče

Bio bi autorski tekst Zdravka Krivokapića smiješan, a ne tužan da ne svjedoči o tome da se endemska vrsta terazijskih Crnogoraca počela “primati” i na crnogorskoj zemlji. Mislili smo da se samo na Terazijama šepure oni Crnogorci koji na svoje korijene gledaju sa gađenjem i stidom, i oni koji zbog kompleksa inferiornosti na putu do Beograda, već nakon Prijepolja, zaborave svoj jezik. Mislili smo i da su naučnici izvukli nauk iz poslanice Petra I Petrovića Njegoša, koji je preklinjao Crnogorce da ne budu tuđa metla i lopata.

Dobro je da je Krivokapić u tom autorskom tekstu progovorio o svom stidu, jer to još daje nadu da se može pokajati što se stavio u službu interesa onih koji Crnu Goru žele da vide na koljenima, ali nije dobro da se Krivokapić po sopstvenom priznanju stidi da ima crnogorsko porijeklo. Eto ko želi na čelo Crne Gore. Tobožnji naučnik koji na međunarodnim naučnim skupovima obilazi ćoškove konferencijskih sala i stidi se činjenice da dolazi iz Crne Gore. Takvog  je “naučnika” DF izvukao iz konferencijskih ćoškova, da blati Crnu Goru. Naš bi narod rekao, “zaludnja mu nauka”.

A zaludnja je jer su građani u Crnoj Gori svjesni da se ne može vjerovati onome ko pljuje po Crnoj Gori, a koga su gledali kako prima stan od crnogorskih vlasti, kako konsultuje autore strategije razvoja Glavnog grada i kako na promociji referiše ministrima Janoviću i Boškoviću o strategiji rukometa u Crnoj Gori.

Neka Krivokapić ne morališe i ne drži lekcije iz etike DPS-u, nego neka brže-bolje smisli kako će sačuvati malo obraza što će mu ostati nakon 30. avgusta. Neka se pozabavi time zašto ga ni u njegovim redovima ne doživljavaju kao naučnika i političara s posebnom težinom, već ga u unutarsrpskim polemikama, koje se odvijaju na portalima bliskim opozicionim partijama, već doživljavaju kao gubitnika. Neka se Krivokapić pozabavi argumentacijom koju srpski polemičari koriste, pa će shvatiti da je tek marioneta i da je samo isturen da umjesto lidera DF-a ponese epitet novog izbornog gubitnika.

Boris Muratović, kandidat za poslanika liste „Odlučno za Crnu Goru! DPS – Milo Đukanović“ 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član