Nuhodžić: Crna Gora istinski živi svoju multikulturalnost

Crna Gora istinski živi svoju multikulturalnost. To nije politička parola, niti trenutna potreba, već svakodnevni život naših građana. Tu vrijednost smo utkali u našu stvarnost. I zato su suživot i tolerancija – naše najveće bogatstvo. I zato nam je građanin na prvom mjestu!

I na ovim izborima, slično kao na referendumu 2006. odlučujemo se za korak naprijed ili za nekoliko koraka unazad. Izbor je lakši nego ranije, jer su građani Crne Gore mudro prepoznali ko im garantuje napredak i stabilnost, a ko ih vraća u tamni vilajet prošlosti. Vjerujem da će podrška evropskoj politici biti izraženija nego ikada ranije.

Nakon ovih izbora niko neće biti u prilici da naruši našu demokratiju, niti da promijeni multietnički i građanski karakter Crne Gore. Naša sloga i zajedništvo biće nam neophodni da jačamo naš identitet i dalje izgrađujemo zajedničku državnu kuću, u kojoj ima mjesta za građanke i građane svih vjera i nacija, bezbjednu i perspektivnu. Stoga je neophodno da opet odlučno podržimo multietnički koncept Crne Gore. U skladu sa našom tradicijom i za dobrobit nas i naše djece!

U svim prelomnim trenucima novije istorije, pripadnici manjinskih naroda su nedvosmisleno podržali evropsku i nezavisnu Crnu Goru. Manjine su i u teškim vremenima, a i danas više nego ikada, čvrsto na konceptu građanske, multietničke i multikonfesionalne Crne Gore, politike koja razvija toleranciju prema različitostima i afirmaciju svake posebnosti. To odlikuje savremenu Crnu Goru i čini ponos svima nama koji smo ujedinjeni u različitostima. Manjine će uvijek biti konstruktivan činilac društva. Nema drugog izbora ni ovog puta – za stabilnu, multietničku zajednicu, društvo slobodnih ljudi.

Da je vječna Crna Gora!

Mevludin Nuhodžić, član Predsjedništva DPS-a i kandidat za poslanika liste „Odlučno za Crnu Goru! DPS – Milo Đukanović“ 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član