Muratović: Kontradiktornost lokalne vlasti – nekad bili protiv, a sad ukrašavaju grad

Lokalna uprava Nikšića i ove godine pristupila je ukrašavanju gradskih ulica i trgova u susret novogodišnjim praznicima.

To je aktivnost koju je u kontinuitetu, iz godine u godinu realizovala prethodna vlast, i tu ne bi bilo ništa čudno niti sporno, da ti isti, koji su sada na čelu lokalne administracije, godinama nijesu osuđivali svoje prethodnike zbog “driješenja kese” za novogodišnju dekoraciju. Isti ti, predstavnici Demokratskog fronta, Demokrata i Građanskog pokreta URA, držali su lekcije o solcijalnoj brizi prema građanima i kako je opredijeljenih 11.000 eura umjesto za ukrašavanje grada trebalo podijeliti ugroženim porodicama, djeci itd.

Pitamo ih zašto sada svoje populističke priče ne sprovedu u djelo, zašto ove godine kada su u prilici isti iznos sredstava ne upotrijebe za socijalu, već ukrašavaju grad?

Odavno naviknuti na njihovo licemjerstvo, nama nije čudno što jedno misle, drugo pričaju, a treće rade. Takođe, pitamo se gdje je ona svesrdna internet podrška koju su prošle godine dobijali iz susjednih država za njihovo oštro bojkotovanje ukrašavanja grada i održavanja Novogodišnjeg bazara, a imajući u vidu mnogo složeniju i zdravstvenu i ekonomsku krizu.

Ovo je samo jedan primjer i pokazatelj da je njihova kompletna predizborna priča bila jedna velika šarena laža, ali da ne postoji čarobni štapić koji će izbrisati sve što su govorili.

Mi svakako, kako ranije, tako i danas podržavamo novogodišnje ukrašavanje grada, kao i održavanje Novogodišnjeg bazara, za šta smo i obezbijedili osnovne pretpostavke, koje aktuelna lokalna vlast u Nikšiću sada koristi.

Iskreno želimo da naš grad uoči novogodišnjih praznika zasija u punom sjaju i predstavlja ugodan ambijent za sve naše sugrađane, posebno one najmlađe.

Boris Muratović, šef Kluba odbornika “Evropski tim za Nikšić”  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član