Mitrović: Demagoškim trikovima Demokrate bi da sačuvaju i Leposavića i Vladu

Drago nam je što je Demokratska Crna Gora danas konačno priznala da ne želi da ministar pravde Vladimir Leposavić bude smijenjen. Njihov jeftini demagoški pokušaj “glasaćemo za samo ako ne bude glasao DPS”, što u prevodu znači “glasaćemo samo ako na taj način ne bude dovoljno glasova za smjenu”, možda negdje još i pali – ali ne kod građana Crne Gore, niti kod naših međunarodnih partnera.

U svojim karikaturalnim nastupima, poslanici Bogdanović i Krapović rekli su dovoljno – i o sebi i o Vladi.

Krajnje “mudar” zaključak “elokventnog” Bogdanovića da su ekstremisti oni koji priznaju genocid u Srebrenici i potenciraju da i članovi Vlade moraju imati isti stav, a da su ljudi sa stavovima nalik Leposaviću, valjda baštinitelji pravih vrijednosti – govori dovoljno o njegovim kapacitetima i svjetonazorima. Ako ništa drugo, Bogdanović bi zbog tih riječi trebalo da se postidi makar od onih majki Srebrenice, koje su danas u Podgorici, a koje niko iz njegove stranke ni na jedan način nije uvažio. 

Nije nam jasno kakvo to kompromitovanje Vlade Zdravka Krivokapića spočitava Bogdanović DPS-u? Tu Vladu niko više ne kompromituje nego sam Krivokapić i njegovi ‘eksperti’ koje je, kako je nekad tvrdio, birao sam.

Nama je žao što Demokratska partija socijalista, čak i kad je odsutna sa plenuma, izaziva toliku nelagodu, strah i zazor kod Demokrata. Ali, nećemo odstupiti od onoga čemu smo oduvijek bili posvećeni – od referenduma, preko članstva u NATO, sve do članstva u Evropskoj uniji. A to je nepristajanje na kompromise sa šovinistima, kleronacionalistima i populistima, koji čine aktuelnu vlast.

I tako to ide – dok neko sa kleronacionalistima osmišljava taktike kako da spasi ministra negatora genocida, neko sa Majkama Srebrenice i međunarodnim partnerima razmatra kako ojačati dobrosusjedsku politiku.

Teška je noć ispred Demokrata, a i njihovih koalicionih partnera. Niti sami znaju kako će sjutra glasati, niti ta vladajuća većina uopšte ima predstavu kakav će od sjutra biti sastav Vlade. Tako to ide kada neko nema stav ni jasnu politiku, kada mu se kompletno egzistiranje bazira na neodređenosti i kompromisima sa ekstremistima.

Za Demokratsku partiju socijalista neka ne brinu – mi nikad nijesmo ostali nedorečeni, naši su stavovi i o Leposaviću i o Srebrenici jasni i poznati. Da imaju mudrosti, najprije bi trebalo da ih brine parlamentarna većina kojoj pripadaju i Vlada koju su izabrali, a koja od prvog dana radi i protiv Crne Gore i protiv građana i, kako to na kraju uvijek biva, protiv sebe.

Ivan Mitrović, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član