Milatović: Kakvu poruku Abazović šalje mladima kad krivična djela naziva “pubertetskim nelagodama”?

Činjenica da je, bez osjećaja stida, Dritan Abazović na današnjoj sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu izgovorio da je Artanu Kurtiju čista kaznena evidencija, vrhunac je licemjerstva odlazećeg premijera.

Podsjećanja radi, riječ je o čovjeku koji je, kao maloljetnik, deset mjeseci proveo u maloljetničkom zatvoru, a potom i kao punoljetno lice bio osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od 10 mjeseci.

S obzirom na to da je tokom svog izlaganja istakao da je riječ o Kurtijevim “pubertetskim nelagodama” pitamo Abazovića, da li su ubistvo u pokušaju i teška tjelesna povreda u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija – pubertetska nelagoda!?

Abazović, kojeg je, spletom, za Crnu Goru, nesrećnih okolnosti, zapalo da obavlja jednu od najvažnijih državnih funkcija, kao neko ko je sve ovo vrijeme planski ruinirao i degradirao državu, čije najbolje interese je trebalo da zastupa, nikada nije bio dobar primjer mladima. Naročito ne danas, kad politikanski i manipulantski nastoji da umanji značaj učinjenih nedjela.

Jasno je kakav sistem vrijednosti predstavlja Abazović kad, nakon skandala međunarodnih razmjera u vezi sa “počasnim doktoratom prestižnog UMEF u Ženevi”, bez trunke zadrške relativizuje činjenja koja Krivični zakonik Crne Gore propisuje kao krivična djela, čime mladima šalje potpuno iskrivljenu sliku o tome kako bi trebalo da se ponaša i djeluje mladi čovjek, koji je na prvom mjestu uzoran građanin i intelektualac.

U krajnjem, trenutak kad se Abazović teška srca bude oprostio od premijerske fotelje biće momenat koji će u Crnoj Gori označiti početak borbe za ponovno uspostavljanje vrijednosnog sistema u čijim okvirima će se znati za osjećaj za sramotu onda kad se izgovara nešto neodgovorno i u političkom, i u moralnom smislu.

Sonja Milatović, predsjednica Savjeta mladih DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član