Maslovarić: “PRAVA STVAR, Koalicija Još bolje za Bijelo Polje”  nastavlja da radi u interesu svih sugrađana 

Prepoznajući važne teme za sveukupni društveni razvoj, u minulom mandatnom periodu, gradska uprava je posvetila posebnu pažnju i socijalnim servisima, kulturnom i društvenom progresu.

Projekti, iz ovih oblasti, koje prepoznajemo i na čiju realizaciju je ova gradska uprava posebno ponosna su, između ostalog, unaprjeđenje školstva i podrška obrazovanju, što je od posebnog značaja za mlade naraštaje naših sugrađana.

U tom segmentu, posebno smo ponosni na projekat OŠ ”Dušan Korać”, koji se odnosi na projekat izgradnje osnovne škole, kao i objekta muzičke škole, fiskulturne sale i izgradnje sportskih terena.

Takođe, prepoznajući potrebe mladih sugrađana, čijem ličnom razvoju i obrazovanju je ova gradska uprava bila posebno posvećena, realizovali smo i brojne projekte koji se odnose na podršku obrazovanju.

Prevashodno, podrška je realizovana kroz nabavku besplatnih udžbenika za osnovce, ali i programu stipendiranja najboljih učenika i studenata, za šta je opredijeljeno i utrošeno 600.000€.

Međutim, u prilog činjenici da smo bili posvećeni svim starosnim kategorijama naših sugrađana, najbolje svjedoče realizovani projekti, usmjereni na podršku penzionerima, te naknade za novorođenu djecu.

Naime, vođeni primarnim ciljem – unaprjeđenjem životnog standarda i kvaliteta života svih naših građana, realizovali smo programe podrške starijim sugrađanima, kroz različite servise i mehanizme, poput: telecare servis zaštite starih lica, program senior kartice, obezbjeđenje zemljišta za izgradnju stambene zgrade, dnevnog centra za brigu o starijim osobama, ali i servis geronto domaćica.

Za naše najmlađe sugrađane izdvojili smo oko 400.000€ kroz jednokratnu novčanu pomoć za novorođeno dijete, blizance, trojke, kao i naknadu za prvu bebu rođenu u novoj godini.

Gradska uprava u minulom periodu je štitila interese i socijalno ugroženih sugrađana, te je kroz podršku ugroženim grupama, koja se odnosila na obezbjeđivanje humanitarne pomoći, podršku socijalnom stanovanju, materijalno obezbjeđivanje porodice, kao i tuđu njegu i pomoć, izdvojila značajna sredstva.

Svi ovi projekti su nedvosmislen indikator da je gradska uprava bila jednako posvećena svim kategorijama i starosnim grupacijama naših sugrađana, odgovorno se odnoseći prema društvenom interesu.

Stoga, vjerujući da rezultati najbolje govore, sigurni smo da će nam naši sugrađani pokloniti povjerenje da i u narednom četvorogodištu dostojanstveno, domaćinski i vizionarski vodimo našu opštinu i zajedno radimo – JOŠ BOLJE ZA BIJELO POLJE!

Marko Maslovarić, kandidadat za odbornika sa liste “Prava stvar, Koalicija Još bolje za Bijelo Polje” 

 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član