Koalicija Radimo i razvijamo Žabljak: Jasnom vizijom razvoja Žabljaka do evropskog kvaliteta života naših sugrađana

Koalicija “Prava stvar, Radimo i razvijamo Žabljak”, umjesto političkih floskula, sugrađanima nudi jasnu i nedvosmislenu viziju razvoja našeg grada.

Naime, u namjeri da stvorimo Žabljak po mjeri svih naših sugrađana, naš Izborni program usmjerili smo na zadovoljenje potreba i zaštitu interesa svih naših sugrađana.

Brinući jednako o svim kategorijama i starosnim grupacijama stanovnika, ostvarujemo osnovnu pretpostavku za Žabljak u kojem svi vidimo i stvaramo budućnost.

Stoga, naš Izborni program predviđa niz projekata i aktivnosti usmjerenih na poboljšanje kvaliteta života naših sugrađana.

Sa posebnim ponosom ističemo niz mjera posvećenih mladima Žabljaka u rješavanju jednog od najvažnih egzistencijalnih pitanja – zaposlenja.

Naime, u planu je realizacija projekta otvaranja novih radnih mjesta, kroz olakšice i podršku investitorima, te kao najznačajnije aktivnosti u ovoj oblasti ističemo: sprovođenje podrške ženskom preduzetništvu i mladima u biznisu, otvaranje radnih mjesta u hotelu “Durmitor”, otvaranje radnih mjesta kroz projekat dva privatna hotela, kroz projekat javne garaže, program podrške visokoškolcima u vezi zaposlenja, kao i uvođenje posebnih podsticaja za poljoprivredna gazdinstva, čiji su nosioci mladi ljudi.

No, naša namjera je da stvaramo Žabljak jednakih šansi, te u oblasti socijalnih mjera i programa, to i materijalizujemo, kroz najznačajnije projekte, koji se odnose na: stvaranje ambijenta za zapošljavanje lica sa invaliditetom, petogodišnji akcioni plan za sprovođenje Strategije za zaštitu lica sa invaliditetom od diskriminacije i promociju jednakosti, kao i donošenje lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost.

Razumijevajući značaj jednog od najvažnijih socijalnih pitanja – zdravstvene zaštite, planiramo: nastavak podrške institucijama zdravstvene zaštite na teritoriji naše opštine, iniciranje projekta rekonstrukcije stare bolnice i stavljanje u funkciju ovog objekta, kao i lokalni plan socijalne i dječje zaštite, kao i nabavku opreme za fizikalnu terapiju.

Ipak, ne zanemarujemo ni najmlađe sugrađane i kvalitet njihovog odrastanja u našem gradu, te Izbornim programom predviđamo: podršku obrazovnim institucijama, stimulisanje mladih talenata, nastavak programa stipendiranja najboljih studenata i nagrađivanja najboljih učenika, kao i nastavak programa naknade za novorođenčad.

Stoga, svi ovi projekti svjedoče o sveobuhvatnosti ovog Izbornog programa, čija realizacija garantuje evropski kvalitet života našim sugrađanima.

Zato, nakon 23. oktobra, nastavljamo da zajedno RADIMO I RAZVIJAMO ŽABLJAK, po mjeri svih Žabljačana!

Prava stvar, Koalicija Radimo i razvijamo Žabljak  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član