Klub poslanika DPS: Kako bi se iskoristila minimalna šansa za deblokadu pregovaračkog procesa, neophodan funkcionalan a ne zarobljen parlament

Samovoljom pojedinaca i nezapamćenim davanjem “pauze do daljnjeg“ bez navođenja valjanog razloga i elementarnog pozivanja na neki od članova važećeg Poslovnika o radu Skupštine Crne Gore, najviše predstavničko tijelo zakonodavne vlasti ponovo postaje talac zakulisnih i perfidnih radnji partija trojne koalicije koja je nakon 30. avgusta 2020. zaustavila redovno funkcionisanje Crne Gore. 

Kompletna današnja ujdurma, sa ciljem da se očuvaju fotelje, ali i borbe da dođu do njih oni koji još uvijek nijesu uspjeli zasjesti, pokazuje do kojih razmjera i granica doseže poriv i megalomanska želja za šakom vlasti isfrustriranih vječitih gubitnika sa crnogorske političke scene.

Građani i posljednje dvije godine na najbolji način vide da oni kojima su dali svoje povjerenje ne vode računa o državnom interesu već isključivo rade u korist čuvanja privilegija.

Nedavno smo svjedočili da su u želji da sačuvaju pozicije pojedine partijske strukture iskazale spremnost za pakt sa bilo kim, pa i onima koje zvaničnici sa evropskih i međunarodnih adresa ne vide kao svoje partnere. Tada smo imali prilike vidjeti besprizorne scene iz skupštinskih salona iz kojih je predlagana rekonstrukcija vlade, dok se u skupštinskim hodnicima pisao plan o izlasku iz političke krize u koju se Crna Gora nalazi od 30. avgusta 2020. godine, zbog istih onih koji su nas u tu krizu uveli.

Danas smo samo dobili nastavak kompletne te lakrdije od strane onih koji godinama unazad besprizorno blamiraju i srozava ugled parlamenta. Upozoravamo takve grupacije i njihove lidere koji se bave javnim poslom i koji su birani od strane građana, da se država ne vodi prevarama, spinovima, zakulisnim radnjama i zarobljavanjem institucija, nego vizionarski i zaštitom njenih vitalnih interesa.

Zbog svega navedenog i zarad očuvanja šanse da naša zemlja krene putem evropske integracije neophodan je funkcionalan parlament kako bi se iskoristila i minimalna prilika za deblokadu pregovaračkog procesa.

Klub poslanika DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član