Klub poslanika DPS: Iza pokušaja izbora sudija Ustavnog suda bez dijaloga, krije se namjera osporavanja izbora i strah od poraza, zaustaviti farsu, postići konsenzus

Na sjednici Ustavnog odbora, održanoj prije nekoliko dana, aktuelna parlamentarna većina nastavila je sa realizacijom scenarija dalje paralize državnih institucija.

Naime, uprkos tome što je Ustav jasan i što je jasno da je potrebna dvotrećinska većina, odlučili su se da predlože svoje kandidate, bez ikakvih prethodnih konsultacija i dijaloga sa ostalim poslaničkim klubovima, isključivši iz tog procesa polovinu poslanika iz Skupštine Crne Gore.

Stoga koristimo priliku da obavijestimo crnogorsku javnost da smo primili k’ znanju takav odnos i da ćemo, iz tog razloga – i mi biti isključeni iz procesa glasanja na sjednici Skupštine Crne Gore, sjutra. Dakle, bićemo isključeni iz procesa koji predstavlja lažan pokušaj da se obezbijedi funkcionalnost Ustavnog suda, a zapravo krije suštinsku namjeru da se i ta vitalna državna institucija drži u stanju blokade.

Ono što se ipak može jasno zaključiti jeste da se iza ove namjere krije strah od sigurnog poraza, te se ovim manevrom želi osporiti legitimnost izbora.

Pozivamo da se odustane od ove farse, da se stvari vrate ponovo na Ustavni odbor i da se kroz politički dijalog pokuša doći do konsenzusa kojim će se obezbijediti 2/3 većina.

Klub poslanika DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član