Janović: Pred Petrom je budućnost, ali i ne pred onima koji ga koriste u svoje političke svrhe

Našem mladom i perspektivnom bokseru Petru Liješeviću, koji je ostvario značajan rezultat, kao vrhunski sportista i čovjek koji je kao ministar i sam vjerovao u njegov potencijal i vrijednovao ne samo njegove već i rezultate svih mladih sportista, želim poručiti da ne dozvoli da bude žrtva političkih igara pojedinih poslanika i njihovih partija.

Istih onih koji svih ovih godina navijaju protiv Crne Gore u svakom sportu, a sada su se prvi put u životu pojavili na aerodromu da proslave neku sportsku medalju i to okićeni tuđom zastavom. Upravo na takav način oni su još jednom dokazali svoju podređenost interesima druge države u čemu su neprikosnoveni šampioni.

To predstavlja uvredu za svakog crnogorskog sportistu koji je gradio svoju karijeru i svoje najveće sportske rezultate proslavio pod našom lijepom crvenom zastavom, koja je zajednički sinonim njihovog prepoznavanja i uspjeha. Pred Petrom je svakako budućnost, a sinoćnje scene i uvrede upućene legendi sportskog novinarstva od strane pojedinaca, koji nijesu došli da proslave medalju nego da istu iskoriste za dokazivanje svoje odanosti tuđoj državi, poslale su ružnu poruku iz Crne Gore.

Crnogorski sportisti su uvijek bili i treba da ostanu ponos naše države, kao njeni najbolji promoteri u svijetu. To su postizali jer ih je, prije svega, krasilo dostojanstvo i ljubav prema svojoj Crnoj Gori, što će, vjerujem i mladom Liješeviću biti glavni putokaz u nastavku njegove, nadam se, još uspješnije karijere.

Nikola Janović, član Predsjedništva i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član