Ivanović: Vlast zaustavila započetu izgradnju Kuće voća i kasarne u Andrijevici, građanima onemogućeno 200 novih radnih mjesta

Od svog dolaska na vlast u Andrijevici, koaliciona većina nije iskazala bilo kakvu elementarnu sposobnost, znanje ili spremnost da odgovori zahtjevima i potrebama građana ove opštine.

“Krucijalni problem građana Andrijevice je velika nezaposlenost i migracija stanovništva, što ima za posljedicu činjenicu da smo jedna od najnerazvijenijih opština u Crnoj Gori”, rekao je predsjednik Opštinskog odbora DPS Andrijevica Dejan Ivanović.

On je iznio alarmantan podatak da trenutni procenat nezaposlenosti doseže i do čak 60%, a da je od posljednjih izbora opštinu napustilo preko 250 građana, uz napomenu da se to odnosi samo na one građane koji su se zvanično odjavili iz mjesta prebivalištva, jer ima mnogo onih koji to nijesu zvanično uradili, a ustvari ne žive u Andrijevici. Posebno je istakao brigu za negativni prirodni priraštaj, koji se iz mjeseca u mjesec uvećava.

Ivanović je saopštio da ni lokalnim, a ni državnim budžetom nijesu predviđena značajnija ulaganja u Andrijevicu, kao i da su zaustavljeni oni projekti započeti tokom mandata vlasti koje je DPS bila glavni stožer i pomenuo dva, i to Kuća voća i izgradnja kasarne.

“Ovi projekti su značajni ne samo za građane opštine Andrijevica, već i za cijeli sjeverni region Crne Gore, jer se kroz njihovu realizaciju trebalo otvoriti preko 200 novih radnih mjesta, a što bi sigurno pozitivno uticalo na smanjenje migracije stanovništva iz naše opštine i u značajnoj mjeri smanjilo nezaposlenost”, saopštio je predsjednik OO DPS Andrijevica.

Ivanović je istakao da se DPS za vrijeme svoje vlasti pokazala kao istinski uslužni servis svim građanima bez obzira na njihovu političku ili bilo koju drugu pripadnost, te posebno apostorfirao višemilionska ulaganja u infrastrukturne projekte u gradskom i seoskom području iz tog perioda.

“Pomenuću samo neke od njih: rekonstrukcija gradskog trga, izgradnja novog gradskog vodovoda, izgradnja mHE Krkori koja će opštini omogućiti dodatani prihod od oko 300.000 eura”, naveo je on.

Na kraju zaključio je da se aktuelna lokalna vlast umjesto ekonomijom, problemima i potrebama svih građana, bavi isključivo zapošljavanjem i uhljebljivanjem svojih partijskih aktivista u organima lokalne samouprave i preduzećima čiji je osnivač opština.

Dejan Ivanović, predsjednik Opštinskog odbora DPS Andrijevica 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član