Fatić: Lokalni vlastodršci nastavljaju da vladaju po svojim oprobanim metodama pravnog nasilja

Lokalni beranski vlastodršci (SNP-Demokrate-DF) nastavljaju, nažalost, da vladaju po svojim oprobanim metodama pravnog nasilja pokazalo je i posljednje zasijedanje lokalnog parlamenta.

Pravno nasilje koje sprovode preko Odbora za izbor i imenovanje, a zatim i na plenumu, sa neodoljivom željom, zna se i po čijoj naredbi,  nastavljaju da funkcionišu u sistemu bezakonja. Ova neodgovorna družina hoće po svaku cijenu da zanemari rezultate sa posljednjih lokalnih izbora i ustoliči  za članove Opštinske izborne komisije, i to još sa velikim zakašnjenjem, kandidate iz svojih redova.

Neshvatljivo je da članovi vladajuće Koalicije  pomenutog odbora, kao i njihovi odbornici, saginju glavu pred jasnim zakonskim odredbama koji precizno nalažu kako se formira Opštinska izborna komisija, a na šta su ih jasno i precizno upozorili naši odbornici . Demokratska partija socijalista podsjeća javnost, i beranske vlastodršce još jednom upozorava i upućuje,  na član 25 aktuelnog Zakona o izboru odbornika i poslanika, koji, pored ostaloga, kaže: „Za predsjednika opštinske izborne komisije imenuje se kandidat političke partije, odnosno podnosioca izborne liste koja je na prethodnim izborima dobila najveći broj odborničkih mandata“.

Ova odredba je jasna svima, osim „pravnim ekspertima“ beranskih vlastodržaca, koje podsjećamo da je izborna lista „Berane pobjeđuje  – Milo Đukanović“ osvojila 17, Koalicija „Zdravo Berane“ 14 i Demokratska Crna Gora 4 mandata. Ovi rezultati obavezuju sve, pa i beranske lokalne vlastodršce i njihove „pravne ekserte“ na poštovanje zakona koji kaže da mjesto predsjednika Opštinske izborne komisije pripada kandidatu sa izborne liste „Berane pobjeđuje – Milo Đukanović“.

Umjesto toga, ova beranska nefunkcionalna lokalna koalicija pokušava, po svaku cijenu, da prigrabi ono što joj ne pripada i što je u suprotnosti sa važećim crnogorskim zakonom. Ne čudi nas, jer ovi vlastodšci su naučili na bezakonje.

Demokratska partija socijalista je uvjerena da će nadležne državne institucije, u koje imamo povjerenje, zaustaviti bezakonje beranskih vlastodržaca i privesti ih k poznaniju prava.

Ovim putem pozivamo nadležne državne institucije da ovaj predmet riješe po važećem zakonu.

Bogdan Fatić, predsjednik OO DPS Berane 

           

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član