Đukanoviću čestitke uputili šefovi država: Česke, Grčke, Gruzije i Uzbekistana

Povodom pobjede na predsjedničkim izborima predsjedniku Milu Đukanoviću čestitke su uputili predsjednik Češke Miloš Zeman, predsjednik Grčke Prokopis Pavlopoulos, predsjednik Gruzije Giorgi Margvelašvili i predsjednik Uzbekistana Šavkat Mirzijojev.

Predsjednik Republike Češke Miloš Zeman je uz najsrdačnije čestitke povodom pobjede na predsjedničkim izborima istakao tradicionalno prijateljske odnose Crne Gore i Češke koji se uspješno razvijaju ne samo na političkom i ekonomskom planu, već i u oblastima prosvjete, nauke i kulturne saradnje.

Predsjednik Grčke Prokopis Pavlopoulos uputio je predsjedniku Đukanoviću najbolje želje za uspjeh u obavljanju predsjedničkog mandata i izrazio nadu da će to doprinjeti daljem blagostanju i prosperitetu građana Crne Gore.

Predsjednik Gruzije Giorgi Margvelašvili je čestitajući pobjedu na predsjedničkim izborima istakao da su građani glasali za napredak, mir, sigurnost i bezbjednost Crne Gore, kao i za njene buduće uspjehe. On je potvrdio da Gruzija pridaje veliki značaj unapređenju prijateljskih i međusobno korisnih odnosa sa Crnom Gorom i izrazio uvjerenje da će u predsjedničkom mandatu Mila Đukanovića dugoročno prijateljstvo i jako partnerstvo između Crne Gore i Gruzije biti dodatno unaprijeđeni i produbljeni na obostranu korist dvije zemlje.

Predsjednik Republike Uzbekistan Šavkat Mirzijojev je srdačno čestitao uspjeh na predsjedničkim izborima ističući da Uzbekistan Crnu Goru smatra perspektivnim partnerom u regionu Balkana. U tom pravcu izrazio je spremnost za dalji razvoj obostrano korisne saradnje kroz unapređenje političkog dijaloga i snaženje trgovinsko-ekonomskih, investicionih i kulturno-humanitarnih odnosa, kako bi zajedničkim naporima bilateralni odnosi bili obogaćeni konkretnim praktičnim sadržajima.

Demokratska partija socijalista Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član