OO DPS Budva: Vujović hitno da rasformira „Odbor“

Sada je i zvanično jasno da iza sramnih bilborda u Budvi, kojima se doslovce veliča ulazak strane vojske na teritoriju Kraljevine Crne Gore, stoje čelni ljudi Opštine Budva, okupljeni u tzv. „Odboru za proslavu stogodišnjice oslobođenja Budve u Prvom svjetskom ratu“. S obzirom na to da je, daleko od očiju javnosti, „Odbor“ formirao predsjednik SO Budva Đorđije Vujović, koji se „proslavio“ odavanjem počasti pripadnicima ravnogorskog pokreta u ime svih građana Budve, a da se u njegovo ime prvi oglasio gradski menadžer Milo Božović, poznat po tome što mu je prvi potez po dolasku na vlast bio da izbaci latinicu iz kancelarije i razapne višemetarsku zastavu Srbije u centru Budve, sasvim je jasno kakva je krajnja namjera „Odbora“. Ne da slavi pobjedu u Prvom svjetskom ratu Crne Gore kao države-saveznice, već da revizionistički proslavi jednu od najtragičnijih stranica koja je uslijedila u bogatoj slobodarskoj istoriji i antifašističkoj tradiciji naše države. Koliko je za DPS očekivana ovakva ujdurma DF-a, Demokrata, Demosa, toliko je čak i za nas iznenađujuće ponovno ćutanje „državotvornih“ SDP i URA, i njihova prećutna saglasnost za ovakav postupak lokalnih vlasti. Ako su nemušto pokušali da pređu preko odavanja počasti Ravnogorcima zarad jeftinih političkih kompromisa i sitnih privilegija, ćutanje u ovom slučaju onih koji se pozivaju na „pravu stranu istorije“ je, u najmanju ruku, sramotno. 

DPS zathijeva da predsjednik SO Budva Đorđije Vujović hitno rasformira tzv. „Odbor za proslavu stogodišnjice oslobođenja Budve u Prvom svjetskom ratu“ i da povuče čitavu sramotnu antidržavnu kampanju koju „Odbor“ sprovodi na teritoriji Opštine Budva, a kojom žele narušiti skladan multinacionalni i multivjerski život Budvana, ugroziti ugled države Crne Gore, falsifikovati istorijske činjenice i lažno oglašavati. Takođe, tražimo brzu i efikasnu reakciju državnih organa, u skladu sa Ustavom i zakonskim propisima. Na kraju, očekujemo iskreno i nelicemjerno izjašnjenje predsjednika Opštine Budva Dragana Krapovića, kao i svih koalicionih partnera u lokalnoj vlasti, prije svih SDP-a i pokreta URA.

Svako prećutkivanje i zatvaranje očiju pred ovakvom sramnom antidržavnom propagandom i revizijom istorije, pa i ovo dosadašnje, samo razotkriva ukupan karakter i namjere lokalne vladajuće koalicije u Budvi kojoj nije cilj, to je sada sasvim očigledno, da radi u interesu građana, već upravo suprotno – protivno interesima Budvana, Budve i Crne Gore.

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Budva

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član