Đukanović u posjeti Beranama: Uručio članske karte 50 mladih iz tog grada i sastao se sa uglednin privrednicima

U okviru kampanje za predstojeće parlamentarne izbore zakazane za 30. avgust, predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović uručio je članske karte za 50 mladih Beranki i Beranaca koji su donijeli odluku da nakon sticanja punoljetstva svoju podršku pruže upravo ovoj partiji, prepoznajući u njoj odgovornog garanta njihove budućnosti. Ceremoniji uručivanja prisustvovali su i koordinator Predsjedništva DPS-a Predrag Bošković, predsjednik OO DPS Berane Bogdan Fatić i predsjednik Savjeta mladih DPS-a Berane Branislav Jokić.

Predsjednik Đukanović je čestitao na odluci da svoje političko opredjeljenje vežu za partiju koja je već 30 godina garant mira i stabilnosti, ekonomskog i demokratskog prosperiteta, kao i usvajanja evropskih i evroatlantskih vrijednosti, sve u cilju poboljšanja života crnogorskih građana. Naveo je da se ponosi što je generacija kojoj pripada ostvarila velike uspjehe u razvoju Crne Gore, između ostalog obnovila državu mirnim putem, čime je stvorena mogućnost da sami odlučujemo o svojoj sudbini. Kako je kazao, na nastupajućim generacijama je da očuvaju mukotrpno njegovane vrijednosti i ostvarene rezultate, a DPS će kao i do sada nastaviti sa aktivnostima koje će upravo mladim ljudima omogućiti što bolji i kvalitetniji život, obrazovanje i mogućnosti za mobilnost. U tome će, kako je istakao, imati poseban senzibilitet za sjeverni region gdje će se pažnja posvetiti razvoju privrede i stvaranju novih radnih mjesta kako bi mladi ljudi imali priliku da komforno žive i rade na svojim ognjištima.

Predsjednik Đukanović se sastao i sa uglednim preduzetnicima iz Berana koji su ga upoznali sa svojim aktivnostima, planovima i viđenjem poslovnog ambijenta u tom gradu i cijeloj Crnoj Gori. Đukanović je naveo da je sve što DPS radi usmjereno na poboljšanje života građana, a da poseban doprinos tome daju domaći i strani investitori. Kako je kazao, pored renomiranih stranih investitora koji su zahvaljujući kvalitetnoj strateški osmišljenoj politici unapređenja poslovnog ambijenta i mira i stabilnosti, već uložili više milijardi u našu zemlju, ne smije se zanemariti ni doprinos domaćih preduzetnika koji sve proaktivnije rade na razvoju biznisa i stvaranju novih radnih mjesta, koristeći mehanizme koje im je izvršna vlast koju dominantno čini DPS, stavila na raspolaganje. U tom konteksu posebno je ukazao na potrebu daljeg podsticaja reforme obrazovnog sistema za otvaranje sve produktivnijih kadrova koji će više biti okrenuti ka privatnom sektoru.

Medija tim Demokratske partije socijalista Crne Gore  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član