Đukanović u Kolašinu: Zahvaljujući državnoj vlasti, u Kolašinu se danas realizuju najveći projekti

U Kolašinu se danas realiziju najveći projekti u državi, zahvaljujući tome što državna vlast nije zaboravila značaj i vrijednost Kolašina, kazao je predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović na konvenciji liste „Za dobro građana Kolašina – Pobjednički! DPS Milo Đukanović“, govoreći o projektima prve dionice auto puta Bar – Boljare vrijedne 900 miliona eura, valorizaciji Bjelasice sa kolašinske i mojkovačke strane, u koju je uloženo 100 miliona eura, kao i o regionalnom putu Kolašin-Jezerine-Lubnice-Berane. 

“Sada je pred nama izazov da pokažemo, kao vlast, umijeće da zaista unapređujemo kvalitet života svakog građanina Crne Gore. Zbog toga želimo na predstojećim lokalnim izborima, ako je to moguće, u svih 11 opština u kojima će se izbori dogoditi 27. maja ponovimo uspjeh DPS sa predsjedničkih izbora. Crna Gora je trajno dužna Kolašinu, zato naša vlast želi da pomogne građanima Kolašina da prebrode ovo četvorogodišnje nevrijeme. Očekujemo da ćemo 27. maja ostvariti svoj cilj i Kolašin vratiti u odgovorne političke ruke, završiti jednu političku avanturu koja je trajala četiri godine i koja je, nažalost, dosta lošeg donijela Kolašinu na putu njegovog razvoja i dosta lošeg građanima. Kolašin se mora vratiti u ruke onih koji su pokazali da imaju dovoljno patriotizma, dovoljno političkog umijeća i jasnu viziju, koja garantuje da će donositi dobre odluke u interesu naše države”, rekao je Đukanović.

On je podsjetio da su građani na prethodnim predsjedničkim izborima pokazali da poštuju posljednjih 20 godina savremene Crne Gore i da su poručili jasno „ne“ političkoj konkurenciji DPS-a za preispitivanje svega onoga što je postigla nova evropska Crna Gora. 
„Svi zajedno imamo razloga da budemo ponosni na ta osvarenja Crne Gore u proteklih 20 godina“, kazao je Đukanović.

Predsjednik DPS je podsjetio na prošle lokalne izbore u Kolašinu i kazao da je upravo u Đuđevini, gdje su izbori ponovljeni, počela izdaja SDP-a, te da je ovaj grad u protekle četiri godine doživio elementarnu nepogodu.

“Ona partija koja je za sebe uporno ponavljala da je jedino ona četvrt vijeka na pravoj strani istorije je, zapravo, iz Kolašina prešla sa prave na krivu stranu istorije, poslužila izdaji crnogorskih državnih i nacionalnih interesa. Služila je servilno četiri godine u Kolašinu, kao što služi i u Budvi i Kotoru, gubeći ne samo svoj crnogorski, nego politički identitet. Ta partija je izdala sebe i ta izdaja se danas logično kažnjava činjenicom da su na ivici cenzusa. Iz svog društva je izbacuju čak i politički poletarci kalibra Bečića i Abazovića. Vlast u Kolašinu je sastavljena od suprotstavljenih ideoloških politika, koje udružuje jedino mržnja prema DPS-u”, rekao je Đukanović i dodao da Crna Gora ima ozbiljan problem nepostojanja kvalitetne političke konkurencije, jer  se jedino iz dobre konkurencije rađa i dobar kvalitet. „Jedino je to garancija da oni koji su na vlasti neće počiniti kakve ozbiljne greške“, kazao je on.

Predsjednik DPS se osvrnuo i na pismo koje je Dritan Abazović uputio ambasadorima EU u Crnoj Gori, u kojem ih poziva da ne prisustvuju inauguraciji Đukanovića za predsjednika Crne Gore.

 „ Da je Dritan Abazović samo obična potošna roba u rukama medijskih tajkuna, to odavno znamo. Potrošna roba koju oni svako malo mijenjaju, želeći da preko zloupotrebe određenih partijskih lidera nastave da i dalje ostvaruju  svoje nelegitimne političke i svoje nazakonite  finansijske interese. Nijesam očekivao da jedan politički pajac poput Abazovića ima više pameti nego što ima, ali sa sam očekivao da se prisjeti kako su njegovi predhodnici u rukama tih istih medijskih tajkuna, prije 10-ak godina klečali u  Vašingtonu  da se Crnoj Gori ne dozvoli nezavisnost,  kako su molili strane investitore da ne ulažu u Crnu Goru, kako  su preklinjali EU i NATO  da ne prihvate aplikacije za članstvo i  svakim od tih poteza izdavali interese Crne Gore.  Ako je i od Abazovića,  od kojeg ne očekujem nikavu političku pamet,  mnogo je”, kazao je lider DPS.

Poslanica DPS u Skupštini Crne Gore Marta Šćepanović kazala je da su nedostojni, nesposobni i sebični su vodili Kolašin u protekle četiri godine.

 „Ni jedno radno mjesto za četiri godine, ni jedan metar puta, ni vodovod, ni most, ni propust, ništa. Samo uništavanje postojećeg. Predsjednica Opštine je samoljubivo povećavala spisak građana koje je sa porodicama ostavila na ulici. To joj je bio posao i u toj svojoj „pravdi“ je uživala. Pritom, njeni pravni „biseri“ su koštali i koštaće ovu opštinu makar par stambenih zgrada. Predsjednik Skupštine Opštine, koji nije imao hrabrosti da kao nosilac liste izađe na televizijsko sučeljavanje, za četiri godine nije održao ni jedan sastanak sa investitorima, a kamoli privukao jednog od njih. Svi njegovi sastanci i poslovne ambicije su bili vezani za privatni biznis“, kazala je Šćepanović govoreći o aktuelnoj lokalnoj vlasti u Kolašinu.

Media tim Demokratske partije socijalista Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član