DPS Zeta: Zeta danas ima veću teritoriju nego 1957. godine, ne nasijedati na manipulacije Kneževića

Imamo prilike ovih dana da slušamo Milana Kneževića, koji je u aprilu 2021. izjavio da će on na jesen (vjerujte, nije mislio na 2022. godinu), pokrenuti izmjene zakona o teritorijalnoj organizaciji a nakon toga javno optužio opštinsko rukovodstvo da opstruira inicijativu o samostalnosti opštine. Ipak, kada je DPS formalizovao svoju inicijativu kroz izmjene zakona koje će značiti nezavisnost Zete, krenuo je napad iz svih oružja i optužbe da je sve konspirativno smišljeno da se upravo on ne bi kandidovao za gradonačelnika.

Poštovani građani Zete,

Onaj dio vas koji je uspio da ne postane sluđen totalnim političkim haosom, petparačkom pričom punom laži i prevara u kojoj živimo evo već pune dvije preteške godine, pozivamo vas da ne nasijedate na neutemeljene neistine, polupismene grupacije DF zaluđenika i ispitate svaki navod koji pokušavaju da ponove stotinu puta ne bi li od laži napravili istinu.

Naime, teritorija opštine Zeta već skoro 5 godina u svom sastavu ima svih 9 katastarskih opština koje tako žučno potražuju “spasioci” Zete, pa čak i malo više od toga. U sastavu opštine Zeta odavno su i Aerodrom Golubovci i vodoizvorište “Bolje sestre” i koncesije na Morači i Cijevni, zajedno sa servisno skladišnom zonom Cijevna, Lesendro i tanki rt i Vranjina i dobar dio nacionalnog parka Skadarsko jezero, dio Plantaža i veći dio KAP-a sa industrijskom zonom u neposrednoj blizini kao dijelom Ćemovskog polja koji je na zetskoj teritoriji. Zeta danas ima uvećanu teritoriju u odnosu na famoznu 1957. koju tako pompezno pominju i traže tadašnje granice.

Zeta je danas jedina opština koja je svim vrstama saobraćaja povezana sa ostatkom Crne Gore a povezana je i na svaki drugi način, pogotovo istorijski koji upravo pomenutim kameleonskim grupacijama teško pada. Zeta je majka, preteča i kolijevka današnje Crne Gore i takvu je moramo sačuvati od onih koji služe tuđim interesima.

Zeta je opština sa ponajvećim razvojnim potencijalima, pozicionirana na obalama Morače, Cijevne i Skadarskog jezera, na 30-ak minuta od mora i 10 minuta od centra Podgorice. Najveća i najplodnija ravnica Crne Gore i njeno pravo srce.

U procesu institucionalnog puta do samostalnosti, opština Golubovci nije preskočila ni jedan formalni korak i ispunila je sve pretpostavke i zadovoljila, pa čak i nadvisila sve neophodne kriterijume za sticanje statusa samostalne opštine.

Iako navode kao osnovni razlog za povlačenje podrške netačnu tezu da studija nije urađena dovoljno ozbiljno, ne mogu a da u isto vrijeme ne priznaju da su u prethodna 3 slučaja studije potpuno izostale a da oni nijesu ništa rekli.

Nema mjesta tezama da neko ovim činom želi da osakati ili ošteti Zetu i Zećane. Unižavaju je i uništavaju upravo oni koji neznaveno guraju Zetu pa i cijelu Crnu Goru pogrešnim putem, u naručje nacionalizmu i jednoumlju.

Iskazano mišljenje organizacije za tobožnji spas Zete nije mišljenje većinske Zete već šačice izmanipulisanih ljudi, koji Milanu Kneževiću vjeruju i da kaže da je on najljepši čovjek na svijetu.

Naravno, na kraju, standardna snaga argumenata ove grupacije svoj zenit dobija samo na ulici, kroz arsenal dobro naučenih poteza “političke borbe” za oslobođenja, ali nažalost, od zdravog razuma i lokalpatriotizma.

Zapitajmo se na kraju ko je taj koji zapravo želi boljitak građanima Zete, ko je taj ko je za samostalnu opštinu a ko tu ideju sabotira i da li danas ima i jedan građanin Zete kome nijesu poznati odgovori na ova pitanja.

Opštinski odbor DPS Zeta

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član