Muratović: Direktorica škole u Nikšiću zabranila izvođenje pjesme posvećene Crnoj Gori kako ne bi naljutila Kovačevića

Kolika je patološka mržnja predstavnika aktuelne vlasti prema državi Crnoj Gori u kojoj žive i obnašaju visoke funkcije pokazuje i najnoviji ispad direktorice OŠ “Jagoš Kontić” iz Nikšića, koja je zabranila izvođenje pjesme ,,Crna Goro”, crnogorske grupe Katapult, na školskoj priredbi , a koju su djeca mjesecima uvježbavala i pripremala.

Ovo nam pokazuje kolika je servilnost direktora ustanova prema četničkom pokretu i njegovim predstavnicima u vlasti, jer ovo se ne može i ne smije posmatrati kao izolovan slučaj, već sistemsko urušavanje temelja Crne Gore kroz obrazovni sistem.

Pitam se ima li iđe na svijetu da se đeca u školama uče ili bolje reći da im se brani da vole svoju zemlju i kroz umjetnost to iskazuju? Pitam se u kakvom nam društvenom ambijentu stasavaju generacije u Nikšiću kada im se za uzor nameću predsjednik Opštine koji u transu pjeva “Leleču Turci, kukaju Bule” i koji veliča djela četničkog vojvode Draže Mihailovića?

Pitam se da li će vajna direktorica škole odgovarati za cenzuru pjesama o Crnoj Gori, da li će odgovarati za mobing, da li će odgovarati za zabranu dječijih interpretacija i talenata? Pitam da li je ova zabrana uslijedila nakon najave dolaska Marka Kovačevića na priredbu i da li će osoba bez integriteta, bez skrupula i ona koja mrzi zemlju u kojoj i te kako lijepo živi biti sankcionisana od strane Ministarstva prosvjete?

Ovo posebno, imajući u vidu da se direktorica pozivala i na ministarstvo u pokušajima da objasni svoj skaradni postupak, pa pozivamo nadležnu ministarku da reaguje i da u hitnom postupku smijeni pomenutu direktoricu, koja nije dostojna funkcije koju obavlja. U suprotnom, smatraćemo da su saglasni sa činjenjima i ideologijom koju propagiraju Kovačević i Laković.

Boris Muratović, predsjednik Opštinskog odbora DPS Nikšić

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član