DPS: Vlada žrtvuje zdravlje građana zbog izbora u Nikšiću

Odluka Vlade da ne uvede zdravstvenu kontrolu na granicama, motivisana je isključivo političkim razlozima, odnosno predstojećim izborima u Nikšiću. Licemjerno je, a i bezobrazno,  pravdati takvu odluku ekonomskim razlozima, kad je cijela država blokirana i turizma nema.

Crna Gora je jedina zemlja u Evropi u koju se ulazi bez PCR ili antigen testova. Epidemiolozi u Srbiji tvrde da je preko 30 procenata novozaraženih oboljelo od britanskog soja virusa, koji se izuzetno lako prenosi, odnosno mnogo je više zarazan. Srbija za putnike iz većine zemalja zahtijeva PCR test, ali zato naša Vlada sve dok stiže materijalna i logistička podrška iz Srbije i Republike Srpske, dakle do izbora u Nikšiću, dopušta da putnici unose viruse i dodatno komplikuju izuzetno kompleksnu zdravstvenu situaciju u našoj zemlji.

Žalosno je što sadašnja vlast ne može da se uzdigne iznad trenutnog političkog interesa, te procjenjuje da joj je logistička i materijalna pomoć u “Bitki za Nikšić”, važnija od zaštite zdravlja svih naših građana. Ipak, sve ovo samo pokazuje stepen panike u kom se nalaze naši politički protivnici zbog evidentnog poraza na izborima.

Demokratska partija socijalista Crne Gore  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član