DPS: Vlada nema autoritet, litije su šamar medicinskoj struci

Jučerašnja litija u Nikšiću u kojoj su koračale hiljade ljudi, bez upozorenja i reakcije nadležnih na kršenje epidemioloških mjera, šamar je medicinskoj struci koja se godinu i po dana bori nadljudskim naporima da spasi žrtve koronavirusa.

Neshvatljivo je da SPC nije našla neki način koji je primjeren specifičnim okolnostima kako bi obilježila ovaj dan. Posebno ako se ima u vidu da je vrh SPC postradao od ovog virusa, da je od posljedica ove bolesti umro patrijarh Irinej, da je živote izgubilo nekoliko vladika, i nebrojano sveštenika. Javnost zna da je organizator i inicijator ovog crkvenog događaja, Vladika Joanikije, preležao virus, da je primio vakcinu i da mu to pruža dovoljnu zaštitu. 

Ipak, jučerašnjem događaju je prisustvovalo hiljade građana od kojih će mnogi sigurno oboljeti, i dalje širiti zarazu. Pored toga što je vladika Joanikije rekao da niko “nije lud da zabrani vjernicima pristup ćivotu tog pravoslavnog sveca”, postavlja se opravdano pitanje, vrijedi li bar 1 ljudski život onoga što se juče dešavalo na ulicama Nikšića?!

Nažalost, i jučerašnji događaj pokazuje da Vlada Crne Gore nema ni minimum autoriteta. Očigledno da je apel ministarke zdravlja, bio neiskren i formalan. Nijesmo čuli njenu reakciju nakon jučerašnjih događaja niti bilo kakav stav nadležnih. Najgore od svega, što je autoritet onoga ko je postavio na tu funkciju, za nju primaran i svakako važniji nego javno zdravlje građana.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član