DPS Tuzi: Proaktivnim, agilnijim partijskim djelovanjem, ojačati podršku građana i zaštititi državni interes i temeljne vrijednosti našeg društva

U Tuzima je održana Opštinska izborna konferencija Demokratske partije socijalista na kojoj su delegati i članovi dosadašnjeg Opštinskog odbora izabrali novi saziv.

Prisutne je pozdravio generalni sekretar Aleksandar Bogdanović koji je poručio da je partija odlučila da mijenja sve slabosti koje je iskazala u prethodnom periodu. Početkom reformskih procesa, intenziviranih nakon Kongresa, trasiran je budući pravac političkog djelovanja. Bogdanović je rekao da se samo na taj način može vratiti povjerenje birača i građana, koje je u jednom kratkom vremenskom periodu bilo izgubljeno a što su pokazali prethodni parlamentarni izbori 30. avgusta.

“Ne smijemo sjedjeti skrštenih ruku već moramo pokazati proaktivniji i agilniji pristup budućem partijskom djelovanju koji će biti zasnovan na zaštiti državnih interesa. Na taj način moramo i odlučivati,  jer se sada nalazimo na raskrsnici između savremenog i tradicionalnog, građanskog i srednjovjekovnog ili teokratskog i sekularnog. Smatram da građanski koncept nema alternativu i samo zajedničkim timskim snagama možemo izdejstvovati ono što je cilj i DPS-a , a to je savremena, građanska evropska Crna Gora”, rekao je Bogdanović.

Potpredsjednik DPS Abaz Dizdarević je izrazio svoje zadovoljstvo što se Opštinskom izbornom konferencijom u Tuzima nastavlja sa reformskim aktivnostima na polju aktivne transformacije partije.

„Svako vrijeme traži ljude koji će nositi odgovornost za aktuelne probleme, a Crna Gora prolazi možda i najteže trenutke u svojoj novijoj istoriji. Znam da je građanska i multinacionalna Crna Gora uvijek čuvana upravo u Tuzima, a sa sigurnošću možemo reći da će uz naš zajednički, posvećen odnos,  ta ideja biti i odbranjena u ovom gradu”, saopštio je Dizdarević.

U svom obraćanju predsjednik Opštinskog odbora DPS Tuzi Mirza Pepić je istakao da je uprkos negativnim prognozama političkih oponenata, DPS u Tuzima i dalje najjači politički subjekt, te da će partijske reforme doprinijeti još većem jačanju partije.

“Bez obzira na sve, i dalje smo stub očuvanja građanskog društva, i glavni promoteri evropskih vrijednosti”, rekao je Pepić.

Na sjednici je zajednički konstatovano da DPS kao najodgovornija državnotvorna partija ima zadatak da danas sačuva sve vrijednosti koje su teško izgrađivane, a tiču se očuvanja najvećih civilizacijskih dometa – multikulturalizam, multireligijski, multinacionalni sklad i mir na ovim prostorima. Kako je poručeno, narušavanje ovih dometa na svim nivoima je ono što je ovih godinu dana bio zadatak koji je sprovodila aktuelna vlast, sa druge strane DPS je  izrazila svoju spremnost za aktivno suprotstavljanje idejama koje imaju rušilačke namjere.

Konferenciji su pored generalnog sekretara Bogdanovića, potpredsjednika Dizdarevića, predsjednika OO DPS Tuzi, Pepića, prisustvovali i članovi Predsjedništva Nermin Abdić i Leon Gjokaj, koordinatorka ispred Izvršnog odbora Nela Savković-Vukčević, članovi Glavnog odbora iz naše opštine, predstavnici političkih partija DUA, URA i SNP, kao i drugi gosti.

Opštinski odbor DPS Tuzi 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član