Živković sa Reintjesom: Konstruktivna uloga DPS na evropskom putu, zabrinutost zbog najavljene rekonstrukcije Vlade

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković sastao se sa ambasadorom Holandije Joustom Reintjesom.

U srdačnom i otvorenom razgovoru razmjenjeni su stavovi o aktuelnim političkim procesima u Crnoj Gori i daljim koracima koje je neophodno preduzeti u procesu evropskih integracija, sa posebnim akcentom na dobijanje IBAR-a.

Predsjednik Danijel Živković je ponovio čvrstu posvećenost i konstruktivnu ulogu DPS-a evropskom putu Crne Gore, ali i odlučnost kada je u pitanju zaštita nacionalnih interesa. U tom pravcu, ocjenio je pozitivnim dobijanje IBAR-a od strane Evropske komisije, ali je istovremeno izrazio zabrinutost DPS-a povodom najava o rekonstrukciji Vlade u koju bi trebali da uđu oni akteri koji u kontinuitetu pokazuju svoj antievropski karakter, što može otvoriti prostor za jači uticaj trećih strana, kojima je cilj ne samo blokiranje članstva u EU, već i promjena građanskog karaktera crnogorskog društva.

Danijel Živković je upoznao Ambasadora sa procesom neposrednih unutarpartijskih izbora za rukovodstvo partije na centralnom i nivou opštinskih organizacija i ocjenio da je DPS u tom procesu pokazao kapacitet da uvođenjem usvaja evropske vrijednosti kada je u pitanju unapređenje i transparentnost standarda unutarpartijske demokratije.

Ambasador Reintjes je potvrdio podršku Holandije u daljim koracima Crne Gore na putu ka članstvu u Evropskoj uniji. Osvrćući se na aktuelno pitanje Rezolucije o Srebrenici koje zaokuplja pažnju domaće i međunarodne javnosti, Ambasador je izrazio očekivanje da će aktuelna i buduće vlade i politički akteri u Croj Gori biti na liniji evropskih vrijednosti.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član