DPS Tivat: Opasno sijanje mržnje prema Crnogorcima i nacionalnim manjinama dirigovano iz vlasti

Džabe se nova lokalna vlast u Tivtu trudi da saopštenjima i slatkorječivim izjavama dokaže svoj građanski karakter, jer ih činjenice i ponašanja u tome neumitno u kontinuitetu demantuju. Ne tako davno  svjedočili smo veličanju tuđih zastava, klicanju Kosovu i Srbiji sa ljetnje pozornice.

Posljednjih dana članovi partija skupštinske većine, bolje reći najbliži članovi njihovih familija preko društvenih mreža šalju opasne poruke povodom događaja na Cetinju. Oni siju mržnju prema Crnogorcima i nacionalnim manjinama, svrstavajući nažalost Tivat tamo gdje mu nije mjesto i predstavljajući ga kao najsrpskiji grad u Crnoj Gori. I tu se priča o njihovim nacionalističkim nastupima ne završava.

Lokalna vlast nije mogla odoljeti da ne pokaže svoju privrženost apostolskoj vladi i ideji “srpskog sveta“, pa se pridružila slavlju povodom novouspostavljenog zajedničkog praznika Republike Srbije i Republike Srpske “Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave“. U tome su pribjegli trikovima postavljanja transparenata, na kojima čestitaju ovaj praznik i na kojima veličaju Tivat kao srpski grad, a koji su odmah nakon fotografisanja uklanjani. 

Pretpostavljamo da je to dio kompromisnog rješenja sa lokalnom vlašću čiji su predstavnici samo nekoliko dana ranije, histerično naredili preduzimanje hitne akcije uklanjanja transparenta izvjesne grupe građana na kojima je pisalo “Tivat je uz Cetinje”. 

Ipak, najnoviji događaji na političkoj sceni u našem gradu najavljuju i ukazuju da će se u što skorije vrijeme i sve ovo nazivati ružnom prošlošću Tivta.

Opštinski odbor DPS Tivat

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član