Muratović: Nikšić će (sa)čuvati vrijednosti koje skrnave oni koji ga danas predstavljaju

Nikšić danas slavi svoj praznik, slavi slobodarska pregnuća i antifašističku borbu naših predaka.

“Slave se svi oni koji su u iskonskoj snazi i upornosti ćutke umirali, prkosili bajonetima, ostajali nepokoreni u okovima, vjerni Crnoj Gori i njenoj slobodi”, rekao je Boris Muratović šef Kluba odbornika Evropskog tima za Nikšić u Skupštini opštine ovog grada i član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista Crne Gore.

Naglasio je da je danas dan za sjećanje na 18. septembar 1944. godine kada su borci VI crnogorske i II dalmatinske brigade učinili kraj okupaciji grada i naglasio da ovaj datum zahtijeva duboko poštovanje svih za 11 hiljada boraca nikšićkog sreza koliko ih je učestvovalo u NOB-u, za 501 nosioca partizanske spomenice i 48 narodnih heroja.

Muratović je saopštio da Nikšić danas bije drugu bitku, da se vrijednosti za koje su se borili naši preci sačuvaju, kao i da se sačuva antifašistički i slobodarski duh grada.

“Paradoksalno, ali mora ih čuvati upravo od onih koji su na njegovom čelu, tj. od onih koji nipodaštavaju antifašizam, i koji ne osuđuju skrnavljenje spomenika narodnim herojima, onih koji negiraju zločine i genocide”, saopštio je on i poručio da se današnji Nikšić mora izboriti da ostane na putu savremenih, evropskih i antifašističkih ideja.

Izrazio je svoj stav da je Nikšić suočen sa zdravstvenom i ekonomskom krizom, sa najvećom stopom nezaposlenosti i inflacije od sticanja nezavisnosti, sa nemanjem nijednog započetog, niti planiranog kapitalnog projekta, nikakvog programa, a ni strategije, i konstatovao da postoji samo partijsko zapošljavanje i nepotizam, javašluk i neznanje.

Na kraju u ime Kluba odbornika i zbog svega što je naveo, kao i nagrade oslobođenja koja je posthumno dodijeljena čovjeku koji je kako to ističe, negirao Crnogorce kao narod, zbog namjere da se na sjednici ne izvodi himna, već samo instrumental, zbog zidova u zgradi Pozorišta obojenih u boje srpske zastave i još mnogih zlonamjernih pojedinosti, poručio je da odbornici Evropskog tima za Nikšić neće prisustvovati Svečanoj sjednici.

“Ovim putem našim sugrađanima čestitamo 18. septembar uz želju da naš Nikšić pregalaštvom svih nas razagna ovaj mrak, da opstaje i traje uprkos svima i svemu”, zaključio je Muratović.

Boris Muratović, šef Kluba odbornika Evropskog tima za Nikšić    

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član