DPS Tivat: Gradska uprava nedorasla da upravlja gradom, Skupština pretvorena u rijaliti šou

Na juče održanoj sjednici Skupštine opštine Tivat, još jednom na djelu demonstrirana je nervoza, frustracija, ali nadasve bahatost i selektivnost u postupanju prvog čovjeka lokalnog parlamenta – Andrije Petkovića.

Ponašanje Petkovića obilježilo je kršenje poslovnika, neosnovana zabrana diskutovanja opozicionim odbornicima, neopravdano izricanje opomena kao i nedolično i nekorektno ponašanje.

No, tu se priča ne završava. Predsjednik Skupštine opštine, u više navrata je zloupotrebljavao Poslovnik o radu Skupštine, dajući sebi za pravo da iza govornice, mimo tačke dnevnog reda, nedolično i grubo vrijeđa predstavnike Demokratske partije socijalista, ali i drugih opozicionih partija, uskraćujući pravo odbornicima da mu odgovore. Konfuzija i vrijeđanje, selektivno postupanje prema odbornicima – glavna je odlika ove Skupštine, a najveću zaslugu za takvu kvalifikaciju ima upravo predsjednik Skupštine koji je svojim ponašanjem jasno pokazao da nije dorastao funkciji koja mu je pripala.

Dvostruki aršini i neprincipijelno ponašanje predstavnika lokalne vlasti juče je pokazano i kada su u pitanju Izvještaji o radu javnih službi, čiji je osnivač Opština. Svi izvještaji su dobili pozitivno mišljenje od strane nezavisnih revizora, pozitivna mišljenja od strane nadležnih sekretarijata koji vrše nadzor nad njihovim radom, a odbori direktora, odnosno savjet su ih i usvojili. Ipak, neki od njih ipak, zbog čistog politikanstva nijesu usvojeni na samoj sjednici Skupštine.

Ono što posebno čudi jeste činjenica da su odbornici vladajuće većine samo dan ranije na radnim tijelima Skupštine glasali za ove izvještaje da bi na samoj sjednici Skupštine, naprasno, glasali protiv. Zaista, u najmanju ruku čudi ovakvo ponašanje odbornika većine lokalnog parlamenta, jer ovakvo postupanje prema Izvjestajima javnih službi nije zabilježeno u nijednoj Skupštini opštine u Crnoj Gori.

No, valjda je i ovo dio ovog providnog scenarija iza kojeg se krije jasna namjera da se u još jednom revanšističkom pohodu nova većina obračuna ovog puta sa direktorima koje je imenovala prethodna vlast i da na njihove pozicije instaliraju svoje podobne kadrove. U žurbi da to urade, juče su pokušali da, primjenjujući duple aršine, a sve mimo važećeg Zakona, imenuju v.d. direktora DOO Parking servisa, dok su na istoj sjednici skinuli sa dnevnog reda istu takvu odluku o imenovanju v.d. direktora Vodovoda i kanalizacija DOO, ostavljajući taj posao Bordu direktora. Međutim, u toj namjeri osujećeni su intervencijom opozicionih odbornika, ali i jasnom porukom odbornika SDP-a da će im uskratiti kvorum ukoliko tu tačku ne povuku sa Dnevnog reda.

Na samoj kraju, i više je nego jasno da aktuelnu skupštinsku većinu u Tivtu čine isfrustrirani i neostvareni subjekti koji su u potpunosti nedosrasli izazovu upravljanja gradom i koji svojim ponašanjem doprinose da zasijedanja skupštine često liče na neki rijaliti šou.

Ono što ipak raduje je činjenica da su građani Tivta apsolutno svjesni da će ova epizoda upravljanja gradom od strane nesposobne većine uskoro biti okončana i ostati samo kao ružno sjećanje i kao opomena da se sve ono što je ostvareno u prethodnim godinama preko noći može izgubiti ukoliko gradom upravljaju nesposobni i nedorasli kadrovi kakvi su trenutno na funkcijama.

Opštinski odbor DPS Tivat

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član